Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Predvečer praznika Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju: "Smo narod, ki se je poskusom uničenja vselej uprl"

Predsednik državnega sveta Marko Lotrič je v Črnomlju na osrednji državni slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju dejal, da je narodnoosvobodilni upor eden izmed temeljev naše državnosti, a da mir danes ni več samoumeven.

47

Nova cenitev Stavba na Litijski, ki jo je ministrstvo kupilo za 7,7 milijona, ocenjena na 6 milijonov evrov

Iz nove cenitve stavbe na Litijski, ki jo je naročilo državno odvetništvo, izhaja, da je njena tržna ocenjena vrednost na dan sklenitve kupoprodajne pogodbe 28. decembra lani znašala 6 milijonov evrov, so sporočili z ministrstva za pravosodje.

88

Evropa Orban: Madžarska je konservativni otok v evropskem naprednem liberalnem oceanu

Madžarski premier Viktor Orban v Budimpešti gosti dvodnevno evropsko konferenco Konservativnega odbora za politično akcijo (CPAC), kjer so se zbrali desni in skrajno desni politiki iz Evrope in sveta. Med govorci sta bila tudi Trump in Janša.

32

Ljubljana Prenova UKC-ja Ljubljana delno ustavljena, naknadno se bo vgradila protipotresna zaščita

Prenova glavne stavbe UKC-ja Ljubljana se začasno ustavlja. Kot je pojasnil v. d. direktorja urada za nadzor, kakovost in naložbe v zdravstvu Tomaž Pliberšek, so dela zastala tam, kjer bodo vgrajevali protipotresne elemente.

22

Liga ICEHL Novi strateški partner Lefebvre napovedal naskok Olimpije na naslov v štirih letih

V železniškem muzeju je vodstvo Olimpije predstavilo številne novosti. Klub se želi dvigniti na vseh ravneh. Alexandre Lefebvre je novi strateški partner pri zmajih, ki bodo v novi sezoni zelo okrepljeni. Cilj je neposredna uvrstitev v končnico.

107

Novice

Bližnji vzhod Združeni narodi: V Gazi 300 kilogramov ruševin na kvadratni meter

Za odstranitev ogromne količine ruševin, vključno z neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki so ostale po uničujoči vojni v Gazi, bi potrebovali približno 14 let.

11

Slovenija SDS in NSi za ustavno presojo odlokov za referenduma o konoplji in prostovoljnem končanju življenja

SDS in NSi sta napovedala vložitev zahteve za ustavno presojo odlokov o posvetovalnih referendumih glede rabe konoplje in pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Hkrati zahtevata tudi njuno zadržanje do odločitve ustavnega sodišča.

192

Slovenija Uranič: Gre za zgodovinsko zlorabo Knovsa. Žakelj: Podatki so odtekali iz policije.

Predsednik Knovsa Janez Žakelj je glede očitkov o zlorabi komisije med nadzorom na policiji po aferi Dars zatrdil, da je komisija ravnala zakonito. Teodor Uranič (Svoboda) pa meni, da je šlo za zgodovinsko zlorabo

5

Šport

Odbojka Kamničanke po preobratu osmič državne prvakinje

Odbojkarice Calcita Volleyja so na četrti tekmi finala državnega prvenstva z 2:3 (-17, 21, 26, -12, -9) zmagale v Mariboru in ubranile naslov državnih prvakinj. Slavijo s 3:1 v zmagah, skupno je to njihov osmi naslov in peti zapored.

15

Liga NBA Ob 2.00: Dallas bo brez Hardawaya gostil Clipperse na tretji tekmi

Košarkarji Dallasa so v Los Angelesu izpolnili cilj in dobili eno tekmo. Serija uvodnega kroga končnice v Ligi NBA se je preselila v American Airlines Center, kjer se obetata dva spektakla.

36

Judo Branilka naslova Andreja Leški na EP-ju po podaljšku osvojila bron

Slovenija je osvojila drugo medaljo na EP-ju v judu v Zagrebu. Andreja Leški je v kategoriji do 63 kg po treh zmagah in polfinalnem porazu v boju za bron premagala Avstrijko Lubjano Piovesana. Ta Koprčanke do zdaj v šestih poskusih še nikoli ni porazila.

4

SP v hokeju Na seznamu Terglava ni četverice iz nemške lige

Selektor slovenske hokejske reprezentance Edo Terglav je objavil končni seznam potnikov za svetovno prvenstvo divizije I-A, ki se bo v nedeljo začelo v Bolzanu.

47

Evroliga Disciplinski postopek proti slovenskemu sodniku zaradi kraje na letališču

Evroliga je odprla disciplinski postopek proti slovenskemu košarkarskemu sodniku Mateju Boltauzerju, ker je decembra v brezcarinski prodajalni na beograjskem letališču Nikole Tesle ukradel 221 evrov vredno stekleničko parfuma Tom Ford, poroča Eurohoops.

13
Oglasno sporočilo

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

Mapeieve rešitve za sanacijo težav, povezanih z vlago, ki omogočajo obnovo vseh vrst zidov: tako novejših kot zgodovinskih objektov.

Dirka po Romandiji McNulty dobil kronometer, Ayuso prevzel skupno vodstvo

Ekipa UAE Emirates je v 4. etapi Dirke po Romandiji, 15,5 kilometra dolgem kronometru v Oronu, pokazala svojo moč. Vožnjo na čas je dobil ameriški prvak v tej disciplini Brandon McNulty.

22
Več
Mobile
Desktop

Kultura

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

9

Razstave Na tla med živali – kakšne sledi pušča človekova vloga v svetu narave

V Kabinetu UGM se predstavlja italijanska umetnica, ki s svojim ustvarjanjem raziskuje okoljske, družbene in kulturne spremembe. Tokrat jo zanima napetost, ki jo človeško dominiranje nad naravo povzroča v njegovem odnosu do živali.

Brumen Velika nagrada Brumna identiteti novega Centra Rog

Veliko nagrado 11. bienala slovenskega oblikovanja Brumen je prejela identiteta novega Centra Rog. Nagrado za življenjsko delo je dobil grafični oblikovalec Ranko Novak.

3
Več

Zabava in slog

Dovolj je Zaradi neolikanih turistov bodo zastrli pogled na goro Fudži

V japonskem mestu Fudžikavagučiko bodo postavili veliko črno mrežo, s katero bodo zastrli pogled na goro Fudži s priljubljene razgledne točke, ki ponuja slikovito kuliso za fotografije. Ukrep je posledica neprimernega vedenja številnih turistov.

Najstarejša tovrstna prireditev Nebo italijanskega mesta Cervia popestrili barviti leteči zmaji

V italijanskem mestecu Cervia že več kot 40 let pomladi poteka festival letečih zmajev, na katerem letos sodeluje 250 mojstrov iz 50 držav. Raznolike barvite stvaritve se bodo do 1. maja v zrak dvignile vsak dan ob 10. uri.

1

Presenečenje Poleg Areškega Pohorja bo konec tedna smuka znova mogoča tudi na Voglu

Na Areškem Pohorju je zapadlo do pol metra snega, zato bo v soboto med 8. in 15. uro obratovala tudi štirisedežnica Ruška. Smuka se ta konec tedna vrača tudi na Vogel, kjer bosta od 8. do 13. ure obratovali sedežnici Brunarica in Orlove glave.

7

PZS opozarja Hribolazcev naj med prvomajskimi prazniki ne zavedejo spomladanske razmere v dolini

Ker sta visokogorje in sredogorje dobila novo pošiljko snega, Planinska zveza Slovenije opozarja, da obstaja nevarnost snežnih plazov. Za obisk gora je nujno načrtovanje poti, ne glede na pomladne razmere v dolini je potrebna tudi zimska oprema.

2

Opolnomočenje in ugodje Billie Eilish: Samozadovoljevanje mi pomaga pri samozavesti

"Ljudje bi se morali samozadovoljevati. Kot nekdo, ki ima že vse življenje težave s telesom in dismorfijo, tega ne morem dovolj poudariti," je dejala Billie Eilish in razkrila, da ji masturbiranje pred ogledalom pomaga pri ohranjanju ljubezni do sebe.

8
Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Intervju Goran Dragić: Verjetno sem edini košarkar, ki ne zna vrteti žoge na prstu

"V svojo kariero sem vložil 120 odstotkov. Več, kot sem bil zmožen," priznava velikan slovenske košarke Goran Dragić, ki bo svojo zadnjo tekmo odigral v rodni Ljubljani. Bomo v Stožicah videli njegovo idealno peterko legend?

40
Več

Uredniški izbor

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

150

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

13

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

15
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

30

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov