Mija Lorbek. Foto: Mestna občina Nova Gorica/Ana Rojc
Mija Lorbek. Foto: Mestna občina Nova Gorica/Ana Rojc

Za v. d. direktorice je bila Lorbek imenovana decembra lani, ko je odstopil tedanji direktor zavoda Gorazd Božič.

V razpisnem roku sta se prijavila dva kandidata, oba sta izpolnjevala razpisne pogoje. Mija Lorbek je komisijo prepričala z boljšim poznavanjem projekta EPK, pri katerem je sodelovala že kot vodja županovega kabineta in pozneje tudi kot v. d. direktorja zavoda. "V svoji prijavi in na razgovoru je poudarila nadnacionalno sodelovanje, vključno s čezmejnostjo, in morebitne dolgoročne učinke projekta EPK za prebivalce, ki živijo na tem območju, ter izpostavila pomembno vlogo EZTS GO. Predstavitev njenega programa je bila konkretnejša po vsebinski plati in konceptualno domišljena," so na novogoriški občini zapisali v obrazložitvi sklepa mestnega sveta o imenovanju.

Foto: go2025/Matej Vidmar
Foto: go2025/Matej Vidmar

Mandat direktorice bo trajal do prenehanja delovanja zavoda oziroma največ pet let. V javnem zavodu je trenutno zaposlenih 15 ljudi.

Na četrtkovi seji je Lorbek predstavila tudi poročilo o delu javnega zavoda v lanskem letu in nekaj načrtov za letošnje leto. "Nadaljevali so začeto delo, okrepili promocijo v tujini in doma in bolj vključili lokalno prebivalstvo," je dejala. Svetnikom se je zahvalila za zaupanje ob imenovanju: "Potrditev jemljem tudi kot pohvalo dosedanjemu delu, ki sem ga opravila kot v. d. direktorice. Dobro nam je uspelo povezati akterje projekta EPK."

Svetniki potrdili tudi zaključni račun občine
Svetniki so na četrtkovi seji potrdili vse predlagane sklepe. Med drugimi je bil to tudi zaključni račun Mestne občine Nova Gorica. Skupni prihodki novogoriške občine so v lanskem znašali dobrih 51,4 milijona evrov, odhodki pa dobrih 53,1 milijona evrov. Soglašali so tudi z izplačili dela plače za redno delovno uspešnost direktorjem javnih zavodov in ravnateljem osnovnih šol in vrtcev.