Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Ukrajini Rusija opozarja Nato, da bi bilo pošiljanje vojakov v Ukrajino "izjemno nevarno"

Rusija je posvarila zvezo Nato pred morebitnim pošiljanjem enot v Ukrajino, kar bi bilo po mnenju Moskve izredno nevarno početje, medtem ko je bilo v ruskih napadih na Ukrajino poškodovanih več termoelektrarn.

50

Giro, 5. etapa Ubežniki dobro minuto pred glavnino

Na kolesarski Dirki po Italiji je danes še tretji dan zaporedoma na vrsti precej ravninska etapa, ki naj bi se po napovedih spet končala z množičnim sprintom.

58

Slovenija Skupina intelektualcev s peticijo vlado poziva: "Priznajte Palestino ali odstopite!"

Več kot 350 javnih intelektualk in intelektualcev je s podpisom peticije premierja Roberta Goloba in zunanjo ministrico Tanjo Fajon pozvalo k priznanju Palestine. Čakanje na "ugodne okoliščine" so ob tem označili za hipokrizijo.

30

Slovenija Poštni delavci napovedujejo, da bodo od 3. junija dalje stavkali: "Prišel je čas za ulico."

Svet Sindikata poštnih delavcev (SPD) je sprejel sklep o napovedi stavke, ki se bo začela 3. junija. Odločitev so sprejeli "zaradi ignorance poslovodstva, ki ne sprejme niti najmanjše zahteve za izboljšanje delovnih razmer".

64

Evrovizija Maatko po uspehu v polfinalu Evrovizije: "Strokovne komisije gledajo na glasbo, tu imamo prednost"

Po včerajšnjem uspehu v polfinalu Evrovizije je dogajanje prvega večera v Malmöju za MMC analiziral evrovizijski poznavalec Alesh Maatko. Meni, da bo uvrstitev Slovenije v velikem finalu veliko boljša od tistega, kar ji že lep čas napovedujejo stavnice.

11

Novice

Zdravje AstraZeneca umika cepivo proti covidu-19 in ga ne bo več izdelovala

Britansko farmacevtsko podjetje AstraZeneca je sporočilo, da bo s trga umaknilo svoje cepivo Vaxzevria proti covidu-19 in kot razlog za to odločitev navedlo upad povpraševanja ter presežek ponudbe drugih cepiv, ki so na voljo na trgu.

22

Slovenska vojska Šarec napovedal ustanovitev prostorskih sil, ki bodo odgovorne za obrambo ozemlja države

Obrambni minister Marjan Šarec je ob robu novinarske konference na temo dneva Slovenske vojske v torek dejal, da ustanavljajo t. i. prostorske sile, ki so idejni naslednik teritorialne obrambe in bodo zapolnjevale vlogo obrambe ozemlja države.

81

Evropa Vučić se je poklonil Šiju: Nikjer ne boste naleteli na tako spoštovanje in ljubezen kot v Srbiji

Kitajski predsednik Ši Džinping je ob obletnici Natovega napada na kitajsko veleposlaništvo obiskal Beograd, kjer se mu je srbski predsednik Aleksandar Vučić zahvalil, da je Kitajska stala ob strani Srbiji tudi v njenih najtežjih trenutkih.

186

Šport

Športni SOS Dallasov najuspešnejši recept za zmago v končnici: Dončić doseže od 30 do 39 točk

Uspeh Dallasa je v končnici zelo odvisen od nastopov in predstav Luke Dončića. Dallas razumljivo ne zmaguje, če ima Ljubljančan slab strelski večer, malce presenetljivo pa je spoznanje, da ni preveč uspešen tudi, kadar ima Dončić 'noro' uspešno tekmo.

69

Liga NBA Dallas v zadnji četrtini popolnoma nemočen v Oklahomi

V Oklahomi je znova grmelo. Najboljša ekipa rednega dela na Zahodu je navdušila glasne navijače in ugnala Dallas s 117:95 na uvodni tekmi konferenčnega polfinala. Mavericksi so popolnoma popustili v zadnji četrtini, ki so jo gostitelji dobili z 28:16.

578

Olimpijske igre Olimpijski ogenj po morju prispel v Francijo

Olimpijska bakla je prispela v Marseille, kjer jo je 79 dni pred začetkom olimpijskih iger v Parizu pričakala velika pomorska parada z več kot tisoč plovili. Baklo so pripeljali z ladjo Belem.

2

Nagrada Rudy Gobert še četrtič postal obrambni igralec leta

Center Minnesote Rudy Gobert je bil po pričakovanju izbran za najboljšega obrambnega igralca leta v Ligi NBA. To priznanje je prejel še četrtič, s čimer se je na vrhu lestvice izenačil z Dikembejem Mutombom in Benom Wallaceom.

16

Borussia presenečenje Lige prvakov Terzić optimističen pred finalom: "Tam je vse mogoče"

"Ponos. Če bi moral izbrati eno besedo, bi bila to 'ponos'. To je namreč trenutek ponosa za nas, moje osebje, igralce in celoten klub, a sanj še ni konec," je po polfinalni tekmi Lige prvakov kar vrelo iz trenerja Edina Terzića.

24
Oglasno sporočilo

Ali bo digitalizacija prevzela vaš poklic?

Debata o pomanjkanju usposobljenega kadra s področja informacijske tehnologije poteka že mnogo let, obenem pa pri zaposlenih primanjkuje znanja o informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (v nadaljevanju IKT).

Liga NHL Trocheck v 88. minuti osrečil Rangerse; Dallas zapravil vodstvo s 3:0

Hokejisti New York Rangersov so v drugi tekmi konferenčnega polfinala Lige NHL premagali Carolino s 4:3 in v seriji povedli z 2:0. Odločilni gol je sredi drugega podaljša dosegel Vincent Trocheck.

5
Več

Kultura

Oder Poslovila se je lutkovna ustvarjalka in igralka Lucija Drolc Uršič

Umrla je lutkovna ustvarjalka Lucija (Lučka) Drolc Uršič, dolgoletna sodelavka in članica ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer je v več kot 37-letni karieri sodelovala v dobrih 60 premiernih uprizoritvah. Stara je bila 81 let.

2

Dediščina Stoječi kamni ali kaj so potomcem govorili stečki

Zakaj in kdo so bili ljudje, ki so v nekem obdobju na ozemlju Bosne in Hercegovine v spomin na umrle postavljali kamnite monolite? To bo skušal razvozlati raziskovalni projekt ZRC SAZU.

3

Film in TV Umrl je Ian Gelder, ki je v Igri prestolov upodobil Kevana Lannisterja

V 75. letu starosti je umrl britanski igralec Ian Gelder, ki je v priljubljeni fantazijski seriji Igra prestolov igral Kevana Lannisterja. Igralcu so pred petimi mesci diagnosticirali raka.

Več

Zabava in slog

Evrovizija Raiven in z njo Slovenija v evrovizijskem finalu! "Eden najsrečnejših trenutkov v mojem življenju."

Raiven je uspelo prepričati Evropo, uvrstila se je v evrovizijski finale skupaj s predstavniki Srbije, Portugalske, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Hrvaške, Irske in Luksemburga.

729

Evrovizija Bambie Thug iz Irske očita EBU-ju, ker je ukazal odstraniti propalestinsko poslikavo telesa

Bambie Thug, ki na Evroviziji zastopa Irsko, je organizatorje tekmovanja kritiziral_a, ker so zahtevali, da za nastop v torkovem polfinalnem izboru spremeni poslikavo telesa, ker je ta izražala podporo Palestini in pozivala k miru v Gazi.

Evrovizija Vabljeni na spletni klepet z evrovizijsko finalistko Raiven ob 18. uri

Naša evrovizijska predstavnica Raiven bo po uspešnem polfinalnem nastopu danes gostja MMC-jeve klepetalnice. Z Raiven boste lahko klepetali in ji zastavljali vprašanja ob 18. uri.

5

Ture avanture Islandski novinec med letalskimi prevozniki premika meje z drugačnim pristopom

Islandski nizkocenovni letalski prevoznik Play Airlines svojo politiko močno odmika od tiste, ki je v letalstvu običajna, to pa mu je omogočilo, da je v izjemno konkurenčni panogi našel svojo tržno nišo kljub majhnosti.

6

Glasba Teo y la Mar v Prvi vrsti

V glasbeni oddaji Prva vrsta na Prvem programu Radia Slovenija je gostoval hrvaško-madžarski duo Teo y la Mar. Glasbenika sta predstavila avtorsko glasbo, ki jo prežema kultura Pirenejskega polotoka, flamenko.

Oglasno sporočilo

Hranozavest postaja gibanje za manj zavržene hrane

Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane pobudniki uvedbe tega dne znova združili moči – nad problematiko zavržene hrane s hranozavestnim odnosom do življenja

Znani Streljanje pred Drakovo vilo, raperjev varnostnik huje poškodovan

Policija preiskuje streljanje pred vilo raperja Draka v Torontu, v katerem je bil huje ranjen eden izmed njegovih varnostnikov. Organom pregona je uspelo pridobiti posnetek streljanja, nagiba pa za zdaj še ne povezujejo s sporom med Drakom in Lamarjem.

4
Več

Uredniški izbor

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109

Medijski akt "Sprejetje akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

92

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

117
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov