Foto: Reuters
Foto: Reuters

Oblasti niso potrdile, da je bil Drake v času streljanja doma, vendar so dejale, da njegova ekipa aktivno sodeluje pri preiskavi. Streljanje se je začelo v torek okoli druge ure zjutraj v bogati soseski Bridle Path v Torontu, poroča AP.

Krawczyk je povedal, da je še prezgodaj za špekuliranje o morebitnih motivih za streljanje. Foto: Reuters
Krawczyk je povedal, da je še prezgodaj za špekuliranje o morebitnih motivih za streljanje. Foto: Reuters

Torontski policijski inšpektor Paul Krawczyk je dejal, da je policiji uspelo pridobiti posnetek streljanja, obenem pa dodal, da je ranjeni varnostnik še vedno v bolnišnici. V zadnjih tednih je bil Drake vpleten v glasbeni spor s Kendrickom Lamarjem, oba izvajalca pa sta že izdala skladbi, v katerih med sabo besedno obračunata.

Krawczyka so vprašali, ali je bil prepir vzrok tudi za streljanje, ta pa je povedal, da preiskovalci dobro poznajo glasbeni vrvež okoli glasbenikov, vendar je v isti sapi dodal, da je prezgodaj govoriti o kakršnem koli nagibu.

Drake, rojen kot Aubrey Drake Graham, je eden najbolje prodajanih umetnikov moderne dobe. Svojo kariero je začel kot otroški igralec v priljubljeni najstniški oddaji Degrassi: The Next Generation, preden se je odločil za glasbo. V prejšnjem desetletju je ustvaril nekaj najvplivnejših albumov v več žanrih, kot so na primer Take Care, Nothing Was the Same in Views. V svoji karieri je izdal 13 hitov, ki so se zavihteli na prva mesta lestvic, vključno s skladbami God's Plan, Work (z Rihanno) in One Dance z izvajalcema WizKid in Kylo.

Drake je bil razglašen tudi za najbolj predvajanega izvajalca desetletja na Spotifyu, prejel je pet nagrad grammy in je pogosto omenjen kot najbolj zaslužen za začetek nove dobe hiphopa.

Raperjeva vila, pred katero je prišlo do streljanja. Foto: Reuters
Raperjeva vila, pred katero je prišlo do streljanja. Foto: Reuters