Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Javno pismo pediatrov "Dajmo vsem otrokom priložnost za zdravo otroštvo"

22.600 otrok in mladostnikov nima izbranega zdravnika, prav tako 44 šol nima imenovanega zdravnika šole. Hkrati je 53.000 odraslih še vedno opredeljenih pri pediatrih, saj ne morejo do družinskega zdravnika, v javnem pismu opozarjajo pediatri.

12

Slovenija Izredna seja DZ-ja o parlamentarni preiskavi glede Gen-i-ja in Star Solarja bo 6. maja

Izredna seja državnega zbora, ki jo zahteva SDS in na kateri bodo poslanci obravnavali zahtevo državnega sveta za ustanovitev preiskovalne komisije o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju stranke Gibanje Svoboda, bo 6. maja.

1

Bližnji vzhod Ameriška vojska ob obali Gaze začela graditi pomol za dostavo humanitarne pomoči

Ameriška vojska je ob obali Gaze začela graditi pomol, ki bo omogočil večjo dostavo humanitarne pomoči v Gazo. Začel naj bi delovati na začetku maja.

5

Strokovne nepravilnosti Policija na podlagi ugotovitev nadzora nad delom radovljiških policistov izvedla vrsto ukrepov

Policija je na podlagi ugotovitev izrednega nadzora nad delom policije pri odkrivanju in preiskavi kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, tega je v primeru jeseniškega ravnatelja lani odredil notranji minister, izvedla vrsto ukrepov.

Bled Blejsko jezero je znova mogoče obkrožiti

Izgradnja konzolnega pločnika na Mlinem je končana, krožna pot okoli Blejskega jezera pa je tako znova prehodna in varna. Popoldne bo začasno sproščena tudi polovična zapora na cesti, ki jo bodo znova uvedli po praznikih, da dokončajo dela.

7

Novice

Slovenija Poslanci še o enem referendumu, in sicer o pravicah narodnih skupnosti SFRJ-ja

Na redni seji DZ-ja bodo odločali o posvetovalnem referendumu o predlogu zakona o uresničevanju pravic pripadnikov narodnih skupnosti nekdanjega SFRJ-ja, resoluciji za preprečevanje nasilja v družini in predlogu novele zakona o trošarinah.

9

ZDA Po univerzah vse več propalestinskih protestov. Ena izmed njih odpovedala podelitev diplom.

Na ameriških univerzah se krepijo protesti v podporo Palestincem. Univerza Južna Kalifornija (USC) je zaradi njih odpovedala podelitev diplom, kot razlog pa navedla varnostne ukrepe.

22

ZDA – Kitajska Vang Blinkna posvaril, da bi lahko odnosi med državama zašli v "spiralo, ki vodi navzdol"

Kitajski zunanji minister Vang Ji je ameriškemu državnemu sekretarju Antonyju Blinknu dejal, da so se odnosi med državama izboljšali, a jih še vedno ogrožajo "motnje, ki bi jih lahko vrnile v spiralo padanja".

54

Šport

Pokalno presenečenje Konec maja za lovoriko in Evropo Gorica - Rogaška

Za slovensko nogometno pokalno lovoriko in prvi krog kvalifikacij Konferenčne lige se bosta 24. maja presenetljivo pomerila drugoligaš Gorica in osma ekipa prve lige Rogaška. Gorica bo finale igrala petič, Rogaška prvič.

3

DP v kolesarstvu Za selekcijo bo poskrbel vzpon na Grmado

Letošnje državno prvenstvo v kolesarstvu bo gostila Občina Trebnje. 20. junija bo na sporedu vožnja na čas v mladinskih in elitnih kategorijah za ženske in moške. Vrhunec bo na sporedu tri dni kasneje s cestno dirko.

Liga NBA Jezernikom grozi metla branilcev naslova

Košarkarji Los Angelesa so tretjič zapored zapravili dvomestno prednost in izgubili enajsto medsebojno tekmo proti Denverju (105:112), ki v prvem krogu končnice Lige NBA vodi že s 3:0. Philadelphia in Orlando sta znižala zaostanek na 1:2.

72

Intervju Goran Dragić: Verjetno sem edini košarkar, ki ne zna vrteti žoge na prstu

"V svojo kariero sem vložil 120 odstotkov. Več, kot sem bil zmožen," priznava velikan slovenske košarke Goran Dragić, ki bo svojo zadnjo tekmo odigral v rodni Ljubljani. Bomo v Stožicah videli njegovo idealno peterko legend?

27

Formula 1 Newey bo zapustil Red Bull; naslednja postaja Ferrari?

Konstruktor Adrian Newey, ki v svetu formule ena velja za najboljšega oblikovalca dirkalnikov, bo zapustil moštvo Red Bull.

6
Oglasno sporočilo

Zakaj je pametno investirati v podjetja, ki sledijo trajnostnim vidikom?

Z razcvetom trajnostnih praks se odpirajo nove priložnosti za vlagatelje, ki želijo finančni uspeh združiti z odgovornostjo do okolja in družbe. Zakaj je pametno vlagati v podjetja, ki so dobro pripravljena na izzive prihodnosti? Preberite v nadaljevanju.

Liga NHL Floridski obračun v znamenju Panterjev

Hokejisti Floride in Caroline so že po treh tekmah na pragu uvrstitve v drugi krog končnice Lige NHL. Florida je s 5:3 slavila na gostovanju v Tampi, Carolina pa s 3:2 pri New York Islandersih. Obe ekipi vodita v seriji s 3:0.

Več
Mobile
Desktop

Kultura

EPK GO 2025 Za direktorico zavoda GO! 2025 je imenovana Mija Lorbek

Mestni svetniki novogoriške občine so za novo direktorico javnega zavoda GO! 2025 imenovali sedanjo vršilko dolžnosti direktorice Mijo Lorbek. Funkcijo prevzema dobrega pol leta, preden mesti uradno prevzemata naslov Evropske prestolnice kulture.

Nagrada za oblikovanje Tomatu Koširju prestižna nagrada za odmevno naslovnico o Gazi

Mednarodna organizacija Type Directors Club je razglasila zmagovalce 70. prestižnega natečaja TDC70, med katerimi je tudi oblikovanje Objektiva Tomata Koširja. "Pobudo za naslovnico sem dal, da se odzovemo z vizualnim komentarjem," pravi.

1

Arhitekturne nagrade Nagrada za študijski prostor v duhu arhitekture Ludwiga Miesa van der Roha

Nagrado EU-ja za sodobno arhitekturo oziroma nagrado, poimenovano po arhitektu Ludwigu Mies van der Rohu, tokrat prejme študijski paviljon tehnične univerze v Braunschweigu.

Več

Zabava in slog

Opolnomočenje in ugodje Billie Eilish: "Samozadovoljevanje mi pomaga pri samozavesti"

"Ljudje bi se morali samozadovoljevati. Kot nekdo, ki ima že vse življenje težave s telesom in dismorfijo, tega ne morem dovolj poudariti," je dejala Billie Eilish in razkrila, da ji masturbiranje pred ogledalom pomaga pri ohranjanju ljubezni do sebe.

"Javna nespodobnost" Turisti na znameniti sipini Big Daddy pozirali goli, namibijske oblasti so besne

Po spletu so zaokrožili fotografije in videoposnetki treh neimenovanih turistov, ki so na eni največjih znamenitosti Namibije, sipini Big Daddy, pozirali goli. Sprožil se je plaz kritik, mogoče je, da bo tujcem od zdaj prepovedan vstop v namibijske parke.

3

Avtomobilnost Okvare avtodomov, ki jih povzročijo začetniki

Pred začetkom poletne avtodomarske sezone smo poklepetali s tehničnim inštruktorjem o okvarah sklopk, zavor, vzmetenja ... To so okvare, ki so posledica nespretne rabe avtodoma. V Avtomobilnosti smo preverili, kako se lahko naučimo poslušati svoj avtodom.

5

Podvig Turčija za döner kebab želi zaščiten status v EU-ju

Turčija je vložila vlogo, s katero želi zaščititi döner kebab. Z registracijo izraza döner želi doseči, da ga bodo v Evropi lahko uporabljali le tisti proizvajalci, ki upoštevajo registrirano proizvodno metodo in specifikacije izdelka.

18

S kavča na Grenlandijo Grenlandija: Največji otok na svetu, ki ga skoraj v celoti pokriva led. A ta izginja vse hitreje.

Grenlandija, največji otok na svetu, ki ni celina, že od nekdaj buri domišljijo ljudi. Večji del avtonomne države, ki je del Kraljevine Danske, prekriva led, vendar se ta v zadnjem obdobju krči z največjo hitrostjo v zadnjih 12.000 letih.

15
Oglasno sporočilo

Vsem najljubša embalaža – Podravka s konzervami uresničuje trajnostne cilje

V konzervah so na voljo nekateri od najbolj priljubljenih izdelkov podjetja Podravka, stoodstotna reciklabilnost pa je samo ena od številnih prednosti, ki jih takšna embalaža prinaša.

Dobrodošla novost Letalski prevoznik airBaltic povezal Ljubljano in Rigo

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so proslavili vzpostavitev nove letalske povezave z latvijsko prestolnico Rigo, ki jo je vzpostavil letalski prevoznik airBaltic. Polete med Slovenijo in Latvijo bo do konca leta 2025 zagotavljal dvakrat tedensko.

32
Več

Uredniški izbor

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

60

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

150

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

13

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

15
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

30

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov