Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Gorenjska Poldrugo leto po udoru stropa je telovadnica kranjske osnovne šole obnovljena

16.5.2024 10:01

Mestna občina Kranj je končala obnovo telovadnice Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj, ki je bila poškodovana v močnem deževju jeseni 2022, ko se je udrl strop. Celovita obnova telovadnice je stala 626.000 evrov.

Preostali športi Brez finala v kajakaškem krosu za slovenske predstavnike

16.5.2024 9:54

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so podelili medalje v novi olimpijski disciplini – kajakaškem krosu. Zlati kolajni sta osvojila Švicarka Alena Marx in Britanec Joseph Clarke.

Zdravje Celiakija pri večini odkrita (pre)pozno, brez diete lahko pusti hude posledice

16.5.2024 9:51

Izredno veliko bolnikov s celiakijo ostaja neodkritih, saj se bolezen kaže z zelo nespecifičnimi simptomi. Če diagnoza ni postavljena pravočasno in se bolnik ne drži stroge diete, se lahko pojavijo nepopravljivi zdravstveni zapleti.

Liga NBA Novi Luka utišal dvorano in dežurne kritike

16.5.2024 9:30

Majice s podobo Luke Dončića z dudo v ustih in vzkliki celotne dvorane v Oklahoma Cityju "Luka je zanič" so dodatno podžgali slovenskega superzvezdnika, ki je z eno svojih najboljših predstav v končnicah utišal tudi kritike v Dallasovih navijaških vrstah.

Beremo Štefan Kardoš: Stric Geza pripoveduje

16.5.2024 9:20

Stric Geza pripoveduje je že tretja pripoved prekmurskega ustvarjalca Štefana Kardoša, v knjižni zbirki Med Muro in Rabo.

Moda Vrača se legendarna modna revija Victoria's Secret

16.5.2024 9:17

Po večletnem premoru se bodo jeseni supermanekenke z velikanskimi krili v dragem spodnjem perilu spet sprehodile po modni stezi. Znamka Victoria's Secret se je od leta 2019, ko so ji med drugim očitali zastarelo podobo, posvetila preobrazbi.

Azija z Oceanijo Ši zagotovil Putinu: Kitajska bo vedno dober partner Rusije

16.5.2024 8:32

Kitajski predsednik Ši Džinping je v Pekingu sprejel ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki mu je zagotovil, da bo Kitajska vedno dober partner Rusije, ob tem pa obljubil pomoč pri poživitvi njunih držav.

Okolje Sežigalnice: v Mariboru je predvidena lokacija že znana, v Ljubljani še ne

16.5.2024 8:08

V javni obravnavi je uredba o opravljanju gospodarske javne službe sežiganja komunalnih odpadkov, ki je spremenjena pri količini odpadkov in številu sežigalnic. Poleg že delujoče celjske sežigalnice bosta predvidoma zrasli novi v Ljubljani in Mariboru.

Avtomobilnost Avtomobil se ustavi prej kot motor

16.5.2024 8:02

Odgovor na vprašanje preteklega tedna – ki se je glasilo: Kdo se ustavi prej – avtomobil ali motor? – je avtomobil!

Oder Juan Mayorga: "Gledališče ustvarjamo tudi za tiste, ki nikoli ne bodo prišli na predstavo"

16.5.2024 8:00

Prejšnji mesec je Ljubljano obiskal eden izmed vodilnih sodobnih španskih dramatikov, Juan Mayorga. V pogovoru s študenti hispanistike je med drugim spregovoril o pomenu politično angažiranega gledališča in nujnosti upora proti poskusom cenzure.

Liga NHL Colorado se je ohranil pri življenju

16.5.2024 7:49

Hokejisti Dallasa niso izkoristili prvega zaključnega ploščka za uvrstitev v konferenčni finale Lige NHL. Colorado je z zmago s 5:3 prekinil niz treh zaporednih porazov in serijo (3:2) preselil nazaj v Denver.

Slovenija ESČP: Tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški neutemeljene. Vlada nad sodbo neprijetno presenečena.

16.5.2024 7:31

Evropsko sodišče za človekove pravice je odločilo, da so tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu nedopustne. Ribiči pravijo, da so odločitev pričakovali, ministra Arčon in Čalušić odločitev obžalujeta.

Evropa Predsednika pozivata k umiritvi razmer in obsodbi nasilja. Napadalca obtožili poskusa umora.

16.5.2024 7:16

Na Slovaškem so po poskusu atentata na premierja Roberta Fica poostrili varnostne ukrepe in varovanje političnih funkcionarjev. Odhajajoča predsednica Čaputova in novoizvoljeni predsednik Pellegrini sta pozvala k umiritvi razmer in obsodbam nasilja.

Avtomobilnost Ali je v hibridnih toyotah menjalnik CVT?

16.5.2024 7:11

V Avtomobilnosti preverjamo vaše znanje o avtomobilih. Tokrat je vprašanje tehnično in povezano s prenosom moči v Toyotinih vozilih. Zanima nas, ali je samodejni menjalnik v Toyotinih hibridnih modelih po tehnologiji delovanja CVT-menjalnik ali morda ni?

Jezik Jezikovni pogovori: Jezikovne premene in prevzemanje iz tujih jezikov

16.5.2024 7:05

V javni razpravi je četrto poglavje novega pravopisa Pravopis 8.0 z naslovom Glasovno-črkovne premene, ki je novo, saj jih niso prinašala nobena pravopisna pravila do zdaj.

Liga NBA Dončić s trojnim dvojčkom v Oklahomi popeljal Dallas na prag finala Zahoda

16.5.2024 3:30

Košarkarji Dallasa so na peti tekmi polfinala Zahoda odigrali najboljšo tekmo v seriji. Oklahoma ni imela odgovora na odlično obrambo Mavericksov. Luka Dončić je s trojnim dvojčkom zrežiral veliko zmago (92:104) za vodstvo s 3:2 v zmagah.

Špansko nogometno prvenstvo Hat-trick Griezmanna potrdil Atleticovo mesto v Ligi prvakov

15.5.2024 23:55

Kapetan Slovenije Jan Oblak je tretjič zapored ohranil mrežo Atletica nedotaknjeno, v napadu pa se je s tremi goli proslavil Antoine Griezmann, ki je poskrbel za zmago pri Getafeju s 3:0. Atletico Madrid je s tem potrdil nastop v prihodnji Ligi prvakov.

Nogomet Juventus tako kot pred tremi leti strl srca navijačev Atalante

15.5.2024 23:34

Nogometaši Juventusa so zmagovalci 77. italijanskega pokala, s čimer so si zagotovili prvo lovoriko v zadnjih treh sezonah. V finalu v Rimu je stara dama premagala Atalanto z 1:0. Edini zadetek je že v 4. minuti dosegel srbski reprezentant Dušan Vlahović.

Jadranska liga Crvena zvezda še drugič v finalu ugnala Partizan

15.5.2024 23:04

Košarkarji Crvene zvezde so zmagali tudi na drugi tekmi finala Lige ABA v Beogradu. Partizan so premagali z 80:73 in so zdaj le še zmago oddaljeni od naslova.

Evropa Victor Breiner: Napad na Fica bo še poglobil razkol v slovaški družbi

15.5.2024 23:00

Victor Breiner, strokovnjak za varnost iz Slovaške, pravi, da je bila stopnja ogroženosti politikov v tej državi precej nizka, po tem napadu pa bo vse drugače. Prepričan je tudi, da bo napad na premierja Roberta Fica še poglobil razkol v slovaški družbi.

Citat za prebrat Nicolo Zaniolo potrdil, da izpušča Euro

15.5.2024 22:41

Žal se moram odpovedati svojim sanjam, nastopu na velikem tekmovanju v reprezentančnem dresu.

Državno košarkarsko prvenstvo Cedevita Olimpija šele v zadnji četrtini malce lažje zadihala

15.5.2024 22:38

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Šenčurju pričakovano zmagali na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva, a so se morali zanjo precej potruditi, saj je domača zasedba večji del tekme dihala za ovratnik zeleno-belim. Na koncu je bilo 86:98.

Slovenija Premierjev kabinet zapušča državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo

15.5.2024 21:37

Predsedniku vlade Robertu Golobu se je zahvalila za ponujeno priložnost delovanja v kabinetu predsednika vlade.

Knjige Nagrado treh primorskih gledališč za življenjsko delo letos prejme prevajalec Srečko Fišer

15.5.2024 21:23

Srečko Fišer je eden od velikanov slovenskega jezika v gledališču, njegovi prevodi in njegov odnos do jezika pa sta izjemno strokovna, je izbiro dobitnika letošnje nagrade tantadruj utemeljil umetniški vodja SNG Nova Gorica Marko Bratuš.

Stran 4 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov