Paula Badosa in Stefanos Cicipas sta bila par skoraj eno leto. Foto: EPA
Paula Badosa in Stefanos Cicipas sta bila par skoraj eno leto. Foto: EPA

Španska teniška zvezdnica, ki se zadnje leto spopada z zdravstvenimi težavami in ne tekmuje, je na skupnem profilu para na Instagramu – ki zdaj ne obstaja več – sporočila, da sta se s Cicipasom razšla. "Po temeljitem premisleku in po številnih prelepih trenutkih skupaj sva se s Stefanosom odločila, da greva prijateljsko vsak svojo pot," je zapisala v zgodbi na Instagramu in dodala: "Najino skupno potovanje je bilo polno ljubezni in novih znanj, a zdaj se kot prijatelja, ki še vedno gojita izjemno spoštovanje drug do drugega, odpravljava vsak po svoji poti."

"Hvaležna sva za podporo prijateljev, družine in vseh, ki so bili del najine zgodbe. Ob prehodu v novo poglavje svojega življenja drug drugemu še vedno želiva le najboljše," je poetično zapisala nekdanja številka dve svetovnega ženskega tenisa, ki je zadnje leto večinoma presedela na tribunah in spodbujala svojega zdaj že nekdanjega partnerja.

26-letna športnica se namreč že nekaj časa spopada s hujšimi zdravstvenimi težavami – mučijo jo namreč kronične bolečine v hrbtu –, nedavno pa je razkrila, da so zdravniki skeptični glede njenega nadaljevanja kariere.

Precej bolje pa kaže Grku, ki je pred dobrima dvema tednoma dobil teniški masters v Monte Carlu, zdaj pa že pogleduje proti Roland Garossu – odprto prvenstvo Francije se namreč začne konec meseca.