Manila Esposito. Foto: EPA
Manila Esposito. Foto: EPA

Komaj 17-letna italijanska senzacija je danes v finalu na gredi ugnala Romunko Sabrino Maneca-Voinea in Francozinjo Marine Boyer, medtem ko je bila na parterju prav tako boljša od Romunke na drugem mestu, tretja je bila še ena Italijanka Angela Andreoli. Esposito (55,432 točke) je v mnogoboju slavila pred rojakinjo Alice D'Amato (54,831) in Britanko Alice Kinsella (53,599).

Ženske:
- finale mnogoboja:
Z: Manila Esposito (Ita)
S: Alice D'Amato (Ita)
B: Alice Kinsella (VBr)

- finali po orodjih:
- preskok:
Z: Coline Devillard (Fra)
S: Valentina Georgieva (Bol)
B: Ming Van Eijken (Fra)

- dvovišinska bradlja:
Z: Alice D'Amato (Ita)
S: Elisa Iorio (Ita)
B: Georgia-Mae Fenton (VBr)

- greda:
Z: Manila Esposito (Ita)
S: Sabrina Maneca-Voinea (Rom)
B: Marine Boyer (Fra)

- parter:
Z: Manila Esposito (Ita)
S: Sabrina Maneca-Voinea (Rom)
B: Angela Andreoli (Ita)

- ekipno, 5. maj:
15.00 finale najboljših osem ekip

Italijanke so dvojno zmago dosegle na dvovišinski bradlji, kjer je Alice D'Amato zmagala pred Eliso Iorio, bronasta je bila Britanka Georgia-Mae Fenton. Francozinja Devillard pa je bila najboljša na preskoku, kjer je ugnala Bolgarko Valentino Georgievo in svojo rojakinjo Ming Van Eijken.

Edino neitalijansko zmago je na preskoku dosegla Francozinja Coline Devillard.

Na EP-ju so Slovenijo v članski konkurenci zastopale tri telovadke Lucija Hribar, Zala Trtnik in Sara King. Specialistki na preskoku Teja Belak in Tjaša Kysselef sta svoj nastop v Riminiju pred EP-jem zaradi poškodbe odpovedali.

Hribar, ki bo Slovenijo zastopala tudi na olimpijskih igrah v Parizu, je tekmovala na dvovišinski bradlji in gredi. V kvalifikacijah na bradlji je zasedla 17. mesto z oceno 13,100, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev na tem EP-ju. Slovenke so sicer ostale brez finala na posameznih orodjih.

Na gredi se je Hribar odrezala nekoliko slabše, saj sta se ji pripetili dve manjši napaki. Z oceno 12,500 se je uvrstila na 38. mesto. V mnogoboju sta Slovenijo zastopali Trtnik in King. Prva je bila 30., druga pa 74.

Telovadke Italije so zmagale tudi v ekipni konkurenci. Postava Angela Andreoli, Alice D'Amato, Asia D'Amato, Manila Esposito in Elisa Iorio je zbrala 164,162 točke. Druge so bile Britanke (162,162), bronaste pa Francozinje (158,796).

Italijanske telovadke evropske prvakinje v ekipni konkurenci
Manila Esposito kraljica EP-ja v gimnastiki