Nizozemska ekipa je objavila, da si je Vingegaard v nesreči zlomil desno ključnico in več reber ter utrpel predrtje popljučnice (pnevmotoraks). Ključnico so mu nato v bolnišnici tudi operirali, po 12 dneh je prejel zdravniško zeleno luč za odhod domov.

Vingegaard: Upam, da bom na startu Toura
"Prvič (po poškodbi) sem zunaj in vozim kolo. Lepo je končno spet normalno kolesariti, čudovito je spet voziti po cesti. Veselim se naslednjih korakov (okrevanja). Počutim se dobro, stanje se iz dneva v dan izboljšuje. Ostalo je še nekaj stvari, po katerih moram okrevati, a je vse bolje in bolje. Seveda upam, da bom lahko na startu Dirke po Franciji. Sicer še ne vemo, kako bo potekalo nadaljnje okrevanje in v kakšni formi bom, a bom naredil vse, da bom tam v najboljši mogoči formi," je na družbenem omrežju sporočil Danec.

Če se Vingegaardu ne bi uspelo dovolj dobro pripraviti, bodo morali pri Visma Lease a Biku poiskati drugačno rešitev. Kandidata za kapetana Toura bi bila lahko zmagovalec Vuelte Sepp Kuss in Steven Kruijswijk, ki je bil v Franciji že tretji.

Za manjšo primerjavo: Tadej Pogačar, ki si je lani na spomeniku Liege–Bastogne–Liege zlomil zapestje, je bil 23. aprila operiran, prvič je zunaj kolesaril 19. maja, na pedale pa je lahko vstal šele junija.

Vingegaard začel priprave na Tour