Edo Terglav je zelo zadovoljen s potekom priprav. V nedeljo se bo začelo zares, ko se bodo risi pomerili z Južno Korejo. Foto: www.alesfevzer.com
Edo Terglav je zelo zadovoljen s potekom priprav. V nedeljo se bo začelo zares, ko se bodo risi pomerili z Južno Korejo. Foto: www.alesfevzer.com

Risi so dobili vse štiri prijateljske tekme. V Bytomu so prejšnji teden dvakrat premagali Poljsko (2:0 in 3:1). Predtem je bila boljša tudi od Avstrije, v Beljaku s 6:0, v Tivoliju pa s 5:2.

Terglav: Vsakič, ko smo naredili spremembo, je bil izid še boljši
Selektor Edo Terglav je bil z opravljenim zadovoljen. "Bilo je tako, kot smo načrtovali prve tri tedne. Zelo sem zadovoljen, fantje so zelo angažirani. Kar se dogovorimo, to naredijo. Izid na teh tekmah ni bil v ospredju, bolj me je zanimalo, kako fantje reagirajo. Menjavali smo igralce. Vsakič, ko smo naredili spremembo, je bil izid še boljši. Zelo sem zadovoljen z dozdajšnjim delom," je dejal slovenski strateg.

Terglav za zdaj ne bo krajšal seznama igralcev. Z njega bo sicer odpadel četrti vratar Luka Kolin (a bo šel še v Pariz zaradi bolezni Gašperja Krošlja), ne bo več pa računal niti na Luko Gomboca, ki je kot član celovške ekipe nastopal v finalu Lige IceHL, a ni prav veliko igral.

Bremerhaven zaostaja v finalu Lige DEL
Še vedno ostaja odprto vprašanje četverice igralcev, ki bi bili sicer nosilci igre, a z Bremeravnom igrajo v finalu nemške Lige DEL. Blaž Gregorc, Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič zaostajajo proti Berlinu z 1:2 v zmagah. Četrta tekma bo v torek, peta pa v petek.

"Igrajo še v petek, če bo to peta in odločilna tekma. Rekli smo, da bomo čakali do sobote. Po pravici povedano, zanje bo zelo težko, če bodo prišli takoj po koncu. Bomo videli. Že prej pa smo rekli, da gremo v Francijo z več igralci, če se kaj zgodi. A lahko je tudi kakšno presenečenje v ekipi. Računal sem, da bi bili mlajši zraven bolj za nabiranje izkušenj, zdaj pa bo morda kdo tudi zraven na prvenstvu," je dejal Terglav in dodal: "Zdaj o tem ne razmišljam, ker ne bi bilo pošteno do teh, ki so tu. Moramo pa tudi paziti na moštveni duh, da ga ne razbijemo. Odločitev bo padla popolnoma na koncu."

Slovence zadnji tekmi čakata v pariškem predmestju Cergy v sredo in četrtek. Po Parizu pa bodo hokejisti neposredno odpotovali na prizorišče SP. Danes je ekipa trenirala na ledu v Borovljah, za torek je selektor pred odhodom v Francijo napovedal samo suhi trening, saj imajo za sabo naporen ritem treningov, tekem in potovanj.

Ograjenšek ima težave s kolenom
Prav tako ni večjih zdravstvenih težav, z izjemo kolena Kena Ograjenška, ki jo je skupil na Poljskem in je danes opravil zdravniški pregled.

Sabolič bo kapetan v Bolzanu
Kapetan bo izkušeni Robert Sabolič. "Za nami je že večji del priprav, čakata nas še dve tekmi. So še malenkosti, ki jih moramo odpraviti, sicer pa igramo kar dobro. Drugi tretjini proti Poljski sta bili slabši, a je bilo drugače v redu. Lahko še dvignemo igro za SP," je dejal igralec, ki bo prvič nosil črko C na dresu na velikem tekmovanju.

"Morda niti ni pritisk, ampak določena vloga. Moram še bolj pomagati ekipi, še posebej mlajšim, da jih spodbudim. A imamo tudi druge fante, ki pomagajo, tako da ni vse samo na meni," je o kapetanski vlogi dodal izkušeni napadalec.

Terglav: Zelo težko bodo Urbas, Jeglič, Verlič in Gregorc igrali na SP-ju

Pripravljalni tekmi, sreda ob 20.00 (Cergy):
FRANCIJA – SLOVENIJA

Četrtek ob 20.00 (Cergy):
FRANCIJA – SLOVENIJA