Otroci, ki preživljajo počitnice pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, doživijo v njihovi organizaciji številne stvari. Tako dogodivščin ne zmanjka, četudi niso na morju ali potovanjih. Že včeraj so se v mariborskem mestnem parku spoznavali z gumitvistom, danes pa so se odpravili v Doživljajski park.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

V delavnicah Doma ustvarjalnosti mladih so se otroci pod skrbnim vodstvom mentorjev posvetili spretnostim izdelave magnetkov in papirnatih rož. Potepanja po mestu pa so jih ponesla vse od Doživljajskega igrišča do mestnega parka, kjer so se zabavali ob gumitvistanju. Bela in Eli: "Tu veliko ustvarjava in se zabavava. Hodiva tudi na izlete. Včeraj sva bili na gumitvistu, danes pa greva v Doživljajski park v Betnavskem gozdu. Praskanka je, da z voščenkami list pobarvaš. Potem s črnim vse prebarvaš in narišeš. Potem nastane mavrična slika."

Katerina je narisala muco, saj ima dve muci tudi doma, za kateri skrbi kar sama. "Vsako jutro jima dam hrano. Včasih prideta tudi v mojo sobo, kjer se z njima igram. Vedno hočeta razmetat perilo po omari, zato imam omaro vedno zaprto." Adrin, ki prav tako rada ustvarja na ZPMovih delavnicah, pa se zvečer z mamo in sestro ter bratom odpravlja na kresovanje, veseli se, da bo videla ogenj.

Otroci so dandanes zelo ustvarjalni, meni mentorica Mirna Polanec: "Tako so ustvarjalni, da jih včasih ne morem ustavit, in bi najraje delali tri izdelke naenkrat." Pomembno je, da se otroci med počitnicami zabavajo in tudi nekaj naučijo. Koordinatorica na terenu Mateja Koler:
"Za te kratke prvomajske počitnice, smo pripravili delavnice izdelave magnetkov, delamo tudi rože iz krep papirja in z njimi bomo okrasili okvirje za fotografije. Poleg tega se potepamo po mestu, v mestnem parku smo se spoznavali z gumitvistom, danes pa gremo v Doživljajski park. Pomembno je, da otroci pridobijo doživetja, in to je nekaj, k čemur se trudimo na Zvezi prijateljev mladine že vrsto let."