Foto: BoBo
Foto: BoBo

Stranka Resni.ca se na evropske volitve podaja z nekaterimi znanimi obrazi. Na listi so poleg Zorana Stevanovića novinarka Polona Frelih, igralka Tanja Ribič, pisatelj in kolumnist Branko Gradišnik ter zdravnika Sabina Senčar in Stanko Pušenjak, geopolitični strokovnjak Neven Polajnar, nekdanji direktor policije Bojan Potočnik in veterinarka in zagovornica samooskrbe Katja Kokot.

Kot je dejal Stevanović, bodo imeli ljudje na evropskih volitvah končno možnost izbrati dobro stranko. "Končno se je tudi na evropskih volitvah pojavila stranka, ki jo bodo lahko volili tudi tisti, ki do zdaj niso bili slišani."

Resni.ca je namreč po njegovem pojasnilu stranka, ki bo nagovorila tudi tiste, ki ne verjamejo več v politiko in so siti "politike preteklosti, lažnih delitev in korupcije". Predvsem pa je "stranka tistih, ki imajo dovolj izsiljevanja tujih agentov in si želijo brezčasne suverenosti, javnega zdravstva, neuvrščenosti v diplomatskih in vojaških sporih, tradicionalnih družinskih in drugih evropskih vrednot, samooskrbe, lokalnega kmetijstva ter digitalne suverenosti," je pojasnil.

V stranki so po njegovih navedbah prepričani, da bodo evropskim volivcem vse to ponudili in računajo, da bodo zbrali dovolj glasov ter se uvrstili v Evropski parlament.

V volilni kampanji pa Stevanović pričakuje, da bodo mediji dajali prednost določenim strankam, ter še "nadaljnje uprizarjanje lažnega boja med desnico in levico". Po njegovem mnenju se bodo v kampanji vrstili pozivi na volitve, "da ne zmaga Janša", obenem pa bodo mediji in ankete kočevskega župana Vladimirja Prebiliča s stranko Vesna prikazovali kot alternativo, kar pa po Stevanovićevih besedah ni.

Na vprašanje glede konflikta v Gazi je Stevanović odgovoril, da želijo biti v tujih sporih nevtralni in se zavzemajo za mir. Poudaril je tudi, da so proslovensko usmerjeni. Glede očitkov nekaterih o proruski usmeritvi pa je ocenil, da ti kažejo, da delajo dobro, da so na pravi poti in da gre za navedbe tistih, ki jim "nimajo ničesar drugega očitati".

DVK bo o veljavnosti vložene liste kandidatov odločala na četrtkovi seji. Rok za vlaganje kandidatnih list se izteče 10. maja, doslej so to storile vse parlamentarne stranke, SLS in Vesna.