Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Nesreča se je po podatkih ljubljanske policijske uprave zgodila zjutraj ob 7.30. V njej je bil po prvih podatkih samoudeležen voznik tovornega vozila s cisterno, ki je zapeljal s ceste. Vozilo se je na travnati površini prevrnilo, voznik pa je ostal ukleščen v njem. V cisterni so bile nevarne snovi.

Prometna nesreča se je zgodila, ker ni vozil po sredini prometnega pasu in je zavil v desno čez odstavni pas v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno tako, da je obstalo na strehi vozila in polpriklopnika. Voznik je ostal ukleščen v vozilu.

Iz prevrnjene cisterne so prečrpali gorivo. Posledic za okolje ni. Reševanje je bilo po poročanju TV Slovenija med bolj zahtevnimi v zadnjem času. "Ogromna teža je pritiskala na kabino in to je z orodjem, ki ga uporabljamo, izjemno zahteven poseg," je dejal vodja intervencije Rudolf Grošelj.

Tragična nesreča pri Brezovici povzročila dolg zastoj

Neprimerno obnašanje voznikov

Policisti in gasilci pa so opozorili tudi na neprimerno obnašanje voznikov, ki so med intervencijo ustavljali avtomobile ter fotografirali nesrečo. Ko je bila avtocesta zaprta, pa so ljudje celo hodili iz avtomobilov, nekdo je igral na harmoniko.

Zaradi posredovanja interventnih služb je bila avtocesta na tem odseku kar nekaj časa popolnoma zaprta, promet so preusmerili na regionalno cesto med priključkoma Vrhnika in Brezovica. Za kratek čas so jo nato zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprli še enkrat okoli 13. ure.

Prometna nesreča pri Brezovici

Promet na primorski avtocesti je danes zgoščen tudi zaradi vračanja dopustnikov s prvomajskih praznikov in zaključka šolskih počitnic. Do zastojev tako prihaja tudi na cestah Šmarje–Koper in Lucija–Izola. Prav tako je povečan promet na cestah proti mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje iz smeri Hrvaške proti Sloveniji.