Foto: Bralec
Foto: Bralec

Na celjski policijski upravi so pojasnili, da so bili v nedeljo okoli pol treh zjutraj obveščeni o množični kršitvi javnega reda in miru na prireditvenem prostoru v Vitanju.

"Stepla sta se dva moška. Po do zdaj zbranih podatkih so ju predstavniki varnostnih služb poskušali pomiriti, pri tem pa se je v pretep vključilo več drugih obiskovalcev prireditve. Predstavniki varnostnih služb so uporabili plinski razpršilec, zaradi česar je več oseb iskalo zdravniško pomoč," so navedli celjski policisti, ki še vedno zbirajo podatke o udeleženih v pretepu, ki so pozneje iskali zdravniško pomoč, ter preverjajo ostale okoliščine dogodka.

Eden izmed udeležencev prireditve, ki je poslal posnetke obračunavanja varnostnikov z udeleženci pretepa, je navedel, da so se varnostniki odzvali zelo grobo in zaradi njihove uporabe fizične sile naj bi več kot 10 ljudi, tudi ženske, moralo poiskati zdravniško pomoč.

Organizatorja dvodnevnega dogodka Majsko Vitanje sta bila po poročanju nekaterih medijev Turistično društvo Vitanje in podjetje Hit Events. Predsednik TD-ja Vitanje Milan Pogladič je za Svet24 povedal, da so prvi dogodek 1. maja organizirali in izpeljali člani TD-ja Vitanje, sobotnega pa Hit Events. Pretep pa se je po njegovem vedenju odvil po zaključeni prireditvi in zunaj varovanega območja, ki je bilo obdano z varnostno ograjo.

Foto: Bralec
Foto: Bralec