Tomi Horvat je junak Sturma. Foto: Instagram Sturm
Tomi Horvat je junak Sturma. Foto: Instagram Sturm

Dunajski Rapid je povedel v 43. minuti z golom Matthiasa Seidla. Marco Grull je streljal, vratar Sturma je branil, toda do odbitka je prišel Seidl, ki je zadel in postavil izid prvega polčasa.

Hitro po vrnitvi na zelenico je Sturm izenačil. Pri tem je graškemu klubu pomagal Leopold Querfeld – najprej je sicer blokiral strel nogometašu Sturma, a je pri tem tudi spremenil smer žoge in jo poslal za hrbet lastnemu vratarju.

Ko je bilo videti, da bosta ekipi morali igrati podaljšek, pa se je izkazal Tomi Horvat, ki je v 81. minuti po odlični podaji Otarja Kiteišvilija dosegel odločilni zadetek. Sodnik je po ogledu VAR-a gol priznal. Horvata je trener zamenjal v 90. minuti.

Drugi reprezentant Slovenije pri Sturmu Jon Gorenc Stanković je odigral vso tekmo.

Za Sturm je to sedmi pokalni naslov, osvojili so ga v letih 1996, 1997, 1999, 2010, 2018, 2023 in zdaj še 2024.

Bosta osvojila tudi avstrijsko Bundesligo?
Graški klub je sicer v odličnem položaju tudi v državnem prvenstvu. Tri kroge pred koncem je na vrhu avstrijske Bundeslige, serijski prvak Salzburg na drugem mestu ima tri točke manj. Slovenski dvojec reprezentantov ima pri Sturmu zelo veliko vlogo. Gorenc Stanković je pogosto kapetan črno-belega kluba, Horvat pa je v tej sezoni najboljši strelec Sturma.

AVSTRIJSKI POKAL

STURM – Rapid 2:1 (0:1)
Querfeld 49./ag, Horvat 81.; Seidl 43.