Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Izredna seja DZ-ja Kdaj bodo razpisani trije referendumi? SD je na strani opozicije, ki predlaga november.

Pred današnjim odločanjem poslancev o datumih treh posvetovalnih referendumov sta poslanski skupini SD in NSi vnovič vložili dopolnili, s katerima predlagata, naj se ti izvedejo 24. novembra, in ne skupaj z evropskimi volitvami 9. junija.

29

Borzni komentar Nova realnost: Fed bi obresti letos lahko celo zviševal

Po aprilskem 5-odstotnem padcu na Wall Streetu so vlagatelji spet začutili priložnost za zaslužek. Ta teden je tako opaziti lep optimizem, najbolj pa pridobivajo tehnološke delnice, ki so bile prejšnji teden že pod hudim pritiskom. Cene zlata so zdrsnile.

23

Zdravje 100 dni stavke sindikata Fides. Povh: To je številka, ki nam ni v čast. Nismo mi krivi za to

Predstavniki zdravniških sindikatov, zdravniške zbornice in zdravniških društev na novinarski konferenci predstavljajo vsebino skupne izjave o stanju v slovenskem zdravstvu. Stavka zdravniškega sindikata Fides namreč poteka že 100 dni.

2

S. in J. Amerika Ameriški kongres po večmesečnem odlašanju odobril pomoč Ukrajini

Ameriški kongres je v torek pozno zvečer po večmesečnem odlašanju sprejel obsežen sveženj zunanje pomoči, s čimer je odprl pot milijardam dolarjev sredstev za Ukrajino v času, ko ruske sile napredujejo in v Kijevu primanjkuje vojaških zalog.

54

Po zmagi v LA-ju Dončić ponosen na igro v obrambi

Obramba. To je ključna beseda, ki je zaznamovala drugo tekmo končnice med LA Clippersi in Dallasom, na kateri so Mavsi zmagali s 96:93, prevzeli prednost domačega igrišča in zdaj lahko optimistično pričakujejo nadaljevanje serije pred svojimi navijači.

27

Novice

Okolje Sejanje oblakov: Nevihtna apokalipsa v Dubaju načela razpravo o umetnih posegih v vreme

Ob silovitem neurju, ki se je prejšnji teden razbesnelo nad Dubajem in povzročilo rekordne poplave, so se pojavili namigi, da bi k ujmi lahko pripomogel emiratski program sejanja oblakov. Za ene je to rešitev za sušo, za druge nevarno poseganje v naravo.

144

Argentina Množični protesti proti rezom Javierja Mileia v javno izobraževanje

V argentinski prestolnici Buenos Aires se je v torek na ulice zgrnilo več deset tisoč ljudi, ki so protestirali proti rezom v financiranje javnih univerz v okviru proračuna, ki ga je sprejela vlada predsednika Javierja Mileia.

29

Evropske volitve 2024 Posebne transakcijske račune za sodelovanje na evropskih volitvah je odprlo 11 političnih strank

Izteka se rok, do katerega morajo organizatorji kampanje za evropske volitve odpreti posebne transakcijske račune za njeno financiranje. Kot je razvidno iz registra transakcijskih računov, objavljenega na Ajpesu, je volilne račune doslej odprlo 11 strank.

1

Šport

Liga NBA Dallas z odlično obrambno predstavo odnesel veliko zmago iz Los Angelesa

V obrambni bitki, ki je spominjala na devetdeseta leta v Ligi NBA, so košarkarji Dallasa odlično odigrali končnico v Los Angelesu, premagali Clipperse s 96:93 in izid v zmagah v uvodnem krogu končnice na Zahodu izenačili na 1:1.

280

Noč zmaja Dragić zadnjo tekmo odigral za Milwaukee, a v "svojem" Miamiju

24. avgusta bo v Stožicah poslovilna tekma Gorana Dragića, minilo pa je že eno leto, odkar je velikan slovenske košarke zadnjič kot aktivni igralec stopil na parket.

1

Dvojno presenečenje Hirscher se vrača na bele strmine, vozil bo za Nizozemsko!

Eden najboljših smučarjev vseh časov Marcel Hirscher se po petih letih vrača iz tekmovalnega pokoja. A to ni edina novost, 35-letnik bo namreč tekmoval za Nizozemsko.

18

Liga NHL Čudežne obrambe Bobrovskega popeljale Florido do druge zmage

Hokejisti Floride so v podaljšku s 3:2 premagali Tampo in v seriji povedli z 2:0. Odločilni gol je v tretji minuti dodatka s strelom pod prečko dosegel Carter Verhaeghe.

2

Liga NBA Jezni brat Nikole Jokića z direktom nad navijača

Liga NBA je sprožila preiskavo incidenta, v katerem je brat Nikole Jokića Strahinja po drugi tekmi končnice Denver – Los Angeles Lakers udaril navijača na tribuni. Zraven je bil tudi drugi brat, Nemanja. Video je požel veliko zanimanja.

17
Oglasno sporočilo

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

Mapeieve rešitve za sanacijo težav, povezanih z vlago, ki omogočajo obnovo vseh vrst zidov: tako novejših kot zgodovinskih objektov.

Odbojka Mariborčanke z zmago v Kamniku podaljšale finalno serijo

Odbojkarice Calcita Volleyja niso izkoristile prve zaključne žoge za obrambo naslova državnih prvakinj. Na tretji tekmi finala so v Kamniku proti Novi KBM Branik izgubile z 2:3 (-21, -17, 23, 25, -8).

11
Več

Kultura

Knjige JAK po reviziji delovanja v letih 2020 in 2021 večinoma odpravil nepravilnosti

Kot izhaja iz porevizijskega poročila Računskega sodišča, je Javna agencija za knjigo zadovoljivo odpravila nepravilnosti. Tako so dosodili vsaj za štiri od petih primerov, nepravilnosti ostajajo še pri obračunu in izplačilu sejnin članom sveta agencije.

Arhitektura Centru Rog priznanje Evropskega središča za kulturno dediščino

Center Rog je bil na razpisu Evropskega središča za kulturno dediščino izbran med deset evropskih lokalnih dobrih praks s področja zagotavljanja kulturne dediščine, ki prispeva k zeleni, digitalni in socialni preobrazbi družbe.

2

Beremo Jože Štucin: Mrak in zarja

Vsestranski umetnik in kritik Jože Štucin je v pesniški zbirki Mrak in zarja spretno ubesedil najrazličnejše podobe in navodila. To je skoraj najmočnejše upesnjeno orodje v teh pesmih in vnaša posebno idejno sporočilo.

Več

Zabava in slog

Glasba Med novopečenimi imeni Dvorane slavnih rokenrola tudi Mary J. Blige, Cher in Ozzy Osbourne

Znano je, katere izmed februarskih nominirancev je doletela čast, da postanejo del Dvorane slavnih rokenrola. Letos so to Mary J. Blige, Cher, Ozzy Osbourne, Peter Frampton, Foreigner, A Tribe Called Quest, Kool & the Gang in Dave Matthews Band.

Swiftomanija Oboževalci so se zgrnili v londonski pub, ki naj bi ga v novem albumu omenjala Taylor Swift

Taylor Swift je eno izmed novih pesmi poimenovala The Black Dog. Swiftiji menijo, da gre za ime londonskega puba, kamor sta zahajala z nekdanjim fantom, Britancem Joejem Alwynom. Tako jih v lokalu, kjer zdaj strežejo tudi burger Swift, kar mrgoli.

4

Avtomobilnost Kje v Sloveniji lahko spimo v avtomobilu?

Nekateri pravijo, da je spanje v avtomobilu v Sloveniji prepovedano, drugi pa, da je to dovoljeno. Kdo ima prav? Oboji. Ampak, pri trditvah je treba biti natančen. V Avtomobilnosti smo preizkusili dacio jogger, ki ima posteljo in šotor.

23

Najvišji dobitek v Sloveniji V Sloveniji vplačan jackpot v vrednosti 60 milijonov evrov

"Nekomu v Sloveniji so se uresničile sanje. Na loterija.si je bil vplačan jackpot v višini 60 milijonov evrov," so zapisali na Loteriji Slovenije. Najvišji dobitek sta sicer zadela dva, še srečnež iz Nemčije.

17

Na svetovni dan knjige Tudi Janja Garnbret dobila svojo slikanico: izšla je Janja in čudežna roža

Po zgledu kolegov športnikov Tine Maze, Gorana Dragića, Anžeta Kopitarja in Primoža Rogliča je svojo slikanico dobila tudi najuspešnejša slovenska športna plezalka Janja Garnbret.

5
Oglasno sporočilo

5 mitov o vegetarijanstvu in veganstvu

Še pred nekaj leti sta vegetarijanstvo in veganstvo veljala za skrajni obliki prehranjevanja, ki človeka omejujeta pri izbiri živil, ga prikrajšata za okus mesa, pa tudi številne hranilne snovi.

Kulinarika Umrl je Mile Ćulibrk, oče kultne beograjske pleskavice, ki je svoj pečat pustil tudi v Ljubljani

V Beogradu je pri starosti 77 let umrl "kralj pleskavic" Mile Ćulibrk, ki je zaznamoval tudi Ljubljano, saj je dolga leta vodil znano ljubljansko gostišče Čad. Po izbrisu je moral Slovenijo zapustiti, nov dom si je poiskal v Beogradu.

4
Več

Uredniški izbor

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

143

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

13

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

14

Simpozij Razstavljanje na Slovenskem Od narodotvornih fotografij podeželja do upodobitev NOB-ja: Kaj nas uči zgodovina razstavljanja

Proučevanje zgodovine razstavljanja na Slovenskem se zdi morda ozko področje, ki zanima le strokovnjake. Pa vendar nam pokaže marsikaj zanimivega: med drugim to, kako je bila umetnost večkrat, kot bi si mislili, polje ideološkega in političnega diskurza.

1
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

2

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103

Eugenija Carl Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča?

Naša novinarska kolegica Irena Ulčar Cvelbar je včeraj razkrila, da naj bi prvi mož Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič na zaslišanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo govoril o vsebini sodbe, ki ne obstaja.

7
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov