Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Radio Ga Ga

Bližnji vzhod Ameriški viri: Izrael je napadel Iran. Teheran naj ne bi načrtoval takojšnjih povračilnih ukrepov.

Izrael je po navedbah Washingtona sprožil vojaško operacijo proti Iranu. Iranska tiskovna agencija poroča o sestrelitvi letalnikov nad Isfahanom južno od Teherana, poročil o raketnem napadu ni. Prav tako iz Irana ne poročajo o škodi.

118

Zmrzal Temperature ponekod po državi pod lediščem: Zjutraj na Babnem polju -6,3 stopinje Celzija

Petkovo jutro je bilo ponekod ledeno mrzlo. V Kočevju so izmerili minus eno stopnjo Celzija, prav tako na brniškem letališču, v Logatcu pa minus tri stopinje Celzija. Zaradi nizkih temperatur obstaja verjetnost pozebe.

6

Evropa Po vložitvi resolucije o genocidu v Srebrenici v Banjaluki protest. Dodik: To ni bil genocid.

Potem ko sta Nemčija in Ruanda v sredo v ZN-u v proceduro vložili resolucijo, s katero bi 11. julij razglasili za mednarodni dan spomina na genocid nad Bošnjaki v Srebrenici, se je v Banjaluki zbralo več tisoč protestnikov.

8

Vojna v Ukrajini Novi ruski napadi: v ukrajinski regiji Dnipropetrovsk ubitih najmanj osem ljudi

V ruskih napadih na ukrajinsko regijo Dnipropetrovsk je bilo ponoči ubitih najmanj osem ljudi, med njimi dva otroka, še 18 pa je bilo ranjenih, je sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo.

4

Številke Kate Wagner: Najbrž sem srečnejša v Sloveniji kot pa v ZDA

"Del nagiba, da sem se začela učiti slovenščino, je bila želja razumeti kolesarje," o svoji fascinaciji nad slovenskim kolesarstvom razmišlja novinarka Kate Wagner. Zanimanje je preskočilo tudi na knjige in srednjeveške gradove.

36

Novice

Odzivi na veto Fajon: Samo rešitev dveh držav lahko zagotovi trajen mir. Mansur: Država Palestina je neizbežna.

Država Palestina je neizbežna, je realnost, je po ameriškem vetu na polnopravno članstvo Palestine v ZN-u dejal njen predstavnik v New Yorku Rijad Mansur. Tanja Fajon neuspeh resolucije o Palestini v Varnostnem svetu obžaluje.

17

Okolje Kako nevarni so sedimenti, ki se kopičijo v Dravi?

Hidroelektrarne so preoblikovale strugo Drave, obenem se v njej nabirajo sedimenti, ki jih morajo odstranjevati. Nekateri naravovarstveniki svarijo, da so v njih tudi škodljive snovi. Po navedbah Arsa sta kemično in ekološko stanje reke dobri.

2

Svet Veto ZDA preprečil članstvo Palestine v ZN-u

Varnostni svet ZN-a zaradi ameriškega veta ni podprl predloga alžirske resolucije za priporočilo Generalni skupščini ZN-a, naj obravnava prošnjo Palestine o sprejemu v ZN. Slovenija je s še 11 državami glasovala za predlog.

43

Šport

Liga NHL Los Angeles redni del končal z zmago, v končnici znova z Edmontonom

Hokejisti Los Angelesa so na zadnji tekmi rednega dela Lige NHL premagali Chicago (5:4). Odločitev je padla v podaljšku. Tretje leto zapored se bodo v prvem krogu končnice pomerili z Edmontonom.

9

Dirka po Franciji Odločitev o nastopu Vingegaarda na Touru bo znana v začetku maja

Ali bo Jonas Vingegaard lahko nastopil na Dirki po Franciji, se bo ekipa Visma Lease a Bike odločila čez dva tedna. Danski kolesar je pred dobrima dvema tednoma grdo padel na Dirki po Baskiji.

14

Košarka Jan Vide zamenjal univerzo, a ostaja v Los Angelesu

Veliki slovenski košarkarski up Jan Vide, ki je letošnjo sezono igral na sloviti univerzi UCLA, se seli na LMU, oziroma Loyola Marymount University, ki je prav tako v Los Angelesu.

29

Evropska liga Liverpool hitro povedel v Bergamu, a mu ni uspelo izločiti Atalante

Na povratni tekmi četrtfinala Evropske lige je Atalanta izgubila proti Liverpoolu z 0:1, a se je vseeno zanesljivo uvrstila v polfinale, saj je bila prejšnji teden boljša kar s 3:0. Nemški prvak Bayer iz Leverkusna ostaja neporažen v vseh tekmovanjih.

23

Ob osmih Jani Klemenčič: Tisti dan si na pladnju, pripravljen na seciranje

Danes težko rečeš, kaj je uspeh in kaj neuspeh. Slovenski športniki so nas z odličnimi rezultati zelo razvadili, je manj kot 100 dni pred začetkom olimpijskih iger v Parizu v oddaji Ob osmih dejal nekdanji olimpijec Jani Klemenčič.

Oglasno sporočilo

Sprostite se v vrtu

Zelene površine so nepogrešljiv zunanji bivalni prostor. Vrtovi in dvorišča so se preoblikovali v zasebne oaze z udobnim pohištvom, zelenimi kotički ter prostori za sprostitev.

Hokej Tičar in Ograjenšek zagotovila risom zmago na Poljskem

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) dosegla še tretjo zmago. V Bytomu je premagala Poljsko z 2:0. Z istim tekmecem se bo na tem prizorišču pomerila še v petek.

8
Več

Kultura

Jeroen Olyslaegers v Ljubljani "Zanamci nas bodo delili na tri skupine: upornike, kolaborante in tiste, ki so nemo stali ob strani"

"Vprašanja o drugi svetovni vojni si zastavljamo, ker na intuitivni ravni razumemo, da je šlo v moralnem pogledu nekaj hudo narobe," verjame Jeroen Olyslaegers, avtor zgodovinskega romana Wil. V njem načne tabutemo kolaboracije s sovražnikom v času vojne.

4

Še zadnjič Labodji spev festivala Kurja polt: "Po desetih letih je en človek premalo"

Danes v ljubljanskem Kinodvoru poteka slovo od festivala žanrskega filma Kurja polt, ki ga je 10 let vodila Maša Peče. Festival je imel zvesto občinstvo, a ga njegova vodja po toliko letih ne more več organizirati v "one-woman-band" maniri.

Film in TV Na Festivalu neodvisnega filma jagodni izbor slovenske neodvisne produkcije

Osrednji festival neodvisne filmske produkcije v Sloveniji predstavlja najboljše, kar premore slovenska neodvisna filmska scena. Do konca tedna bo dom te ustvarjalnosti Slovenska kinoteka.

Več

Zabava in slog

Glasba Umrl je Dickey Betts, soustanovitelj in kitarist zasedbe The Allman Brothers Band

Pri 80 letih je na svojem domu na Floridi umrl legendarni kitarist Dickey Betts, soustanovitelj zasedbe The Allman Brothers Band. Med drugim je poskrbel tudi njeno za največjo uspešnico Ramblin' Man.

1

Dan odprtih vrat Soteska Vintgar pripravljena na novo sezono "vintgarjenja"

Z brezplačnim ogledom sezono odpirajo v soteski Vintgar. Ta vanjo vstopa s številnimi novostmi na področjih varnosti, digitalizacije, trajnostne mobilnosti, prvič v zgodovini pa uvajajo tudi vodniško službo.

3

Oddaja Glasbeni pozdrav: Loti Žlaus je obiskal francoski oboževalec z ženitno ponudbo

Osrednja gosta oddaje bosta Mitja Ferenc, glavni vokalist Prifarskih muzikantov, in Loti Žlaus, ki z Veselimi Štajerkami v letu 2024 praznuje 30. obletnico glasbenega ustvarjanja.

2

Avtomobilnost Citroën C3 aircross po novem za sedem

Citroën je objavil prve fotografije nove generacije kompaktnega križanca C3 aircross, ki bo kmalu na voljo tudi v Evropi. Doletele so ga korenite spremembe, ki so mu prinesle večje dimenzije in možnost prevoza za sedem ljudi.

6

Protesti in nevarnost terorizma Švedska policija bo v času Evrovizije izvajala stroge varnostne ukrepe

Švedska policija je sporočila, da bodo varnostni protokoli v času Evrovizije izjemno strogi, saj je letošnje tekmovanje, ki bo prihodnji mesec, eno izmed najbolj polemičnih v zadnjih letih.

Oglasno sporočilo

Gorenje že 74 let poenostavlja življenja

Gorenje, priznana evropska blagovna znamka gospodinjskih aparatov, v letu 2024 praznuje svoj 74. rojstni dan.

Glasba "Odgrnili smo zastor pred skupino." 40 let zasedbe Bon Jovi na ogled v dokumentarni seriji.

Rockerji Bon Jovi razkrivajo svojo 40-letno kariero v novi dokumentarni seriji Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story. V štiridelni oddaji se arhivski posnetki prepletajo z intervjuji zasedbe, ki se leta 2022 odpravlja na svetovno turnejo.

1
Več

Uredniški izbor

Komentar Andraž Zorko: "Han je neke vrste sanacijski upravitelj, a bojim se, da bi bil lahko tudi stečajni"

Čeprav je Matjaž Han lahko ostrejši v izjavah, kot je bila Tanja Fajon, verjetno še vedno premierju in koaliciji ustreza bolj, kot bi jim kateri od novincev, meni analitik Andraž Zorko.

82

Intervju Tariq Ali: Zahod Izraelcem ne želi soditi, oznaka genocid pa je pri tem težava, zato se ji upirajo

Ima Iran pravico do samoobrambe, jo imajo Palestinci? Je to, kar gledamo v Gazi, genocid in ali se lahko regionalni konflikt napihne v kako večjo, svetovno vojno? O tem je v oddaji Marcel govoril britanski novinar, zgodovinar in aktivist Tariq Ali.

67

Intervju Primož Šterbenc: Iranskemu vodstvu nikakor ne ustreza eskalacija razmer ali celo vojna

"Iran je še edina država na Bližnjem vzhodu, ki je dovolj močna, da predstavlja oviro popolni izraelski hegemoniji na Bližnjem vzhodu. Torej ni naključje, da Izrael v zadnjih 20 letih nenehno napihuje, kako ga želi Iran uničiti," pravi Primož Šterbenc.

72

Kongres SD-ja Matjaž Han je novi predsednik SD-ja: Prepričali bomo čim več ljudi, da nam zaupajo

Novi predsednik stranke Socialni demokrati je Matjaž Han, ki je v drugem krogu tesno premagal Milana Brgleza. V nagovoru po zmagi se je zahvalil delegatom in dejal, da je pripravljen socialno demokracijo pripeljati nazaj, da bo nekoč spet vodila vlado.

541
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

102

Eugenija Carl Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča?

Naša novinarska kolegica Irena Ulčar Cvelbar je včeraj razkrila, da naj bi prvi mož Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič na zaslišanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo govoril o vsebini sodbe, ki ne obstaja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: "Jezus 'ma vas rad!"

Danes pa nekaj o zapletenem, a čudovitem svetu verskih običajev in verovanj. O religiji, skratka …

5

Slavko Jerič Šport otrok: od kletvic do prehitrih tekmovalnih ciljev

Najbolj travmatičen del mojega življenja je bilo opravljanje avtomobilskega izpita. Bolj natančno − ure učenja vožnje z inštruktorjem, ki je bil precej koleričen in je vsako mojo napako pospremil s salvo kletvic.

60
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov