Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Povečana vojaška pripravljenost Rusija na beloruskem ozemlju namestila jedrsko orožje

Belorusija je na zahodno mejo premestila več bataljonov in Rusiji dovolila, da na njeno ozemlje namesti jedrsko orožje, saj je po besedah beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka tveganje vojaških incidentov ob meji z Ukrajino veliko.

42

Evropa Macron predstavil črnogled pogled na prihodnost: "Naša Evropa bi lahko umrla"

Francoski predsednik Emmanuel Macron je predstavil svoj pogled na prihodnje usmeritve EU-ja in dejal, da bitka za izgradnjo močne Evrope še zdaleč ni dobljena, saj obstaja tveganje, da bo v prihodnjem desetletju Evropa zaostala za svojimi tekmeci v svetu.

247

Gospodarstvo Levica: Sredstva iz obnovljivih virov bodo preusmerjena v jedrski blok

Levica je proti "hitenju" pri sprejemanju resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije in referendumu o drugem bloku krške jedrske elektrarne. Menijo, da se resolucija trenutno bere kot izključno podpora izgradnji drugega bloka.

30

Ljubljana Del stroke pozval k odstranitvi kanala C0. Zdravniki opozorili na tveganja za javno zdravje.

Strojni inženir Jože Duhovnik je na novinarski konferenci poudaril, da kanal C0 ni bil grajen po evropskih standardih in da bi bil strošek odstranitve dela kanala nižji od morebitne sanacije v primeru onesnaženja pitne vode. Zaskrbljeni so tudi zdravniki.

120

Svet živali Potrjen primer ptičje gripe pri labodu v Prekmurju

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce perutnine in ptic v ujetništvu obvešča, da je bila pri poginulem labodu, ki so ga našli na območju gramoznice Lakoš v občini Lendava, potrjena visoko patogena aviarna influenca.

2

Novice

Eurostat Cene elektrike za gospodinjstva v drugi polovici 2023 precej pod povprečjem EU-ja

Povprečna cena elektrike in plina v EU-ju je bila v drugem polletju lani nekoliko nižja kot v prvem polletju. V Sloveniji je bila cena elektrike za gospodinjstva precej pod povprečjem, za druge odjemalce pa tik nad njim. Podobno je bilo pri plinu.

8

Bližnji vzhod Izraelska vojska v pripravah za napad na Rafo postavila na tisoče šotorov za palestinske civiliste

Izraelska vojska naj bi končala priprave za kopensko operacijo v Rafi na jugu Gaze in čaka le še zeleno luč premierja Benjamina Netanjahuja. Iz Rafe nameravajo pred napadom evakuirati palestinske civiliste, za katere postavljajo ogromna šotorska naselja.

53

Dobrodošla novost Letalski prevoznik airBaltic povezal Ljubljano in Rigo

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so proslavili vzpostavitev nove letalske povezave z latvijsko prestolnico Rigo, ki jo je vzpostavil letalski prevoznik airBaltic. Polete med Slovenijo in Latvijo bo do konca leta 2025 zagotavljal dvakrat tedensko.

11

Šport

Judo Kaja Kajzer v boju za zlato medaljo evropskega prvenstva

Kaja Kajzer se bo na evropskem prvenstvu v Zagrebu v kategoriji do 57 kg borila za zlato kolajno. Njena tekmica bo nekdanja svetovna prvakinja, Ukrajinka Darja Bilodid. Maruša Štangar in David Štarkel sta izpadla v drugem oziroma prvem krogu.

5

SP v hokeju Risi v Bolzano po deveto zmago v "drugem razredu"

Od nedelje do prihodnje sobote se bodo najboljši slovenski hokejisti v Bolzanu borili za osvojitev letošnjega svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, in s tem vozovnice za vrnitev v svetovno elito. Bo risom pod novim selektorjem Edom Terglavom uspelo?

6

Odzivi Osvojitev pokala bi bila za Gorico velik uspeh, glavni cilj pa ostaja vrnitev v prvo ligo

Nogometaši Gorice, ki v zadnjih petih letih nihajo med prvo in drugo ligo, bodo imeli čez mesec dni priložnost za osvojitev četrtega pokala. Slavje po sinočnji polfinalni zmagi nad Beltinci Klimo Tratnjek, ko je odločitev padla po 11-m, je bilo bučno.

5

Prva liga Kapetan Celja Popović v noči po tekmi z Domžalami bruhal kri

Vodilno Celje bo zaključek sezone Prve lige odigralo brez kapetana. Denis Popović je namreč že sklenil sezono. Po zadnji tekmi z Domžalami (2:3) se je sredi noči zbudil in bruhal kri, a je pravočasno priklical zdravniško pomoč.

10

Kolesarstvo Gorska etapa ubežniku Nysu, Tratnik zaostal minuto in pol

Thibau Nys (Lidl-Trek) je presenetljivi zmagovalec druge etape kolesarske Dirke po Romandiji. Belgijec je prevzel tudi skupno vodstvo.

Oglasno sporočilo

Kako ženska izbere avto? Pametno!

Novi Peugeot 208 je bil sprva le eden od možnosti. Po dobršni meri prevoženih kilometrov in preizkušanju vsega, s čimer se rad pohvali, je zapečatil usodo. Postal je zvest popotnik skozi dnevna opravila in trenutke samo za naju dva.

Rekordi lestvice UCI Pogačar lani blizu 8000 točkam, takrat je imel tudi najvišjo prednost

Tadej Pogačar ima v povezavi z lestvico UCI številne rekorde: od tistega z največ (zaporednimi) tedni na vrhu lestvice do največjega števila točk in največje prednosti pred prvim zasledovalcem.

39
Več

Kultura

Sodni preobrat Obsodba posilstva Harveyja Weinsteina razveljavljena. "Žrtve bodo morale prestati še eno sojenje."

Newyorško vrhovno sodišče je razveljavilo obsodbo hollywoodskega mogotca Harveyja Weinsteina za posilstvo iz leta 2020, ker ni bil deležen poštenega sojenja. 72-letni Weinstein bo ostal v zaporu zaradi ločene obsodbe za posilstvo.

1

Oder Mozart proti Salieriju: spletke in intrige na dvoru Jožefa II.

Govorice o "sumljivih" okoliščinah Mozartove smrti so že v času romantike prerasle v mit – danes bi temu rekli "teorija zarote", ugotavljajo v SNG-ju Maribor. Predstava Amadeus nanj gleda skozi Salierijeve (zamerljive) oči.

1

Intervju Jimmy Barka Experience: Očitno delamo glasbo za vse generacije

Sveža plošča zasedbe Jimmy Barka Experience v nasprotju s prejšnjimi izdajami prinaša "samostojne skladbe, produkcija je konkretna, aranžmaji so pri nekaterih skladbah celo songovski", zaradi česar pravijo, da gre za njihov "prvi čisto pravi album".

14
Več

Zabava in slog

S kavča na Grenlandijo Grenlandija: Največji otok na svetu, ki ga skoraj v celoti pokriva led. A ta izginja vse hitreje.

Grenlandija, največji otok na svetu, ki ni celina, že od nekdaj buri domišljijo ljudi. Večji del avtonomne države, ki je del Kraljevine Danske, prekriva led, vendar se ta v zadnjem obdobju krči z največjo hitrostjo v zadnjih 12.000 letih.

1

Znani Švedska prestolonaslednica bo jeseni začela posebno častniško usposabljanje

"Kronska princesa bo jeseni začela posebno častniško usposabljanje za pridobitev globljega razumevanja taktike, vojaške znanosti in vojaške strategije," je zapisal švedski dvor in dodal, da se bo tako Victoria dodatno pripravila na vodenje države.

6

Vprašljiva poteza Slovaški evroposlanec v parlamentu izpustil belega goloba: "Vsa Evropa potrebuje mir"

Slovaški evroposlanec Miroslav Radačovsky iz stranke Patriot je v Evropskem parlamentu v Strasbourgu izpustil belega goloba in ob tem zaželel "mir Evropi in svetu". Številne poslance je poteza presenetila, nekateri so menili, da je bila to kršitev pravil.

59

Novo poglavje Nekateri prebivalci Benetk nad uvedbo vstopnine niso navdušeni

Enodnevni izletniki morajo po novem za obisk zgodovinskega središča Benetk na določene dneve plačati pet evrov. Več združenj pa negoduje, saj meni, da pristojbina ne bo rešila težav množičnega turizma, ampak bo mesto spremenila v tematski park.

16

Ob osmih Fedja Pobegajlo: Rezervacije pridobivamo, obetamo si dobro sezono

Če govorimo o trendih, imamo slovenski turistični delavci zelo pozitivna pričakovanja za tokratno poletno sezono, je v oddaji Ob osmih dejal direktor Turistično-gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo. Vračajo se gostje iz Amerike, iz Azije pa še ne.

8
Oglasno sporočilo

Vsem najljubša embalaža – Podravka s konzervami uresničuje trajnostne cilje

V konzervah so na voljo nekateri od najbolj priljubljenih izdelkov podjetja Podravka, stoodstotna reciklabilnost pa je samo ena od številnih prednosti, ki jih takšna embalaža prinaša.

Presenečenje Na Areškem Pohorju zapadel sneg, konec tedna bo znova mogoča smuka

Na Areškem Pohorju je zapadlo do pol metra snega, zato se je upravljavec žičniških naprav odločil konec tedna znova omogočiti smuko. V soboto med 8. in 15. uro bo obratovala štirisedežnica Ruška, urejeno bo tudi sankališče na otroškem poligonu Areh.

3
Več

Uredniški izbor

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

60

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

147

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

13

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

15
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

30

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov