Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Oblačno s padavinami Zima se še ni poslovila: danes meja sneženja na nadmorski višini okoli 900 metrov

Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1000 m. Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo spuščala.

27

Intervju Pirc Musar: Pri strateških temah je treba delati z opozicijo

Nazadujemo ravno zaradi tega, ker v smeti preprosto vržemo vse tisto, kar je nekdo prej naredil. Sprejmemo določen ukrep, druga vlada naredi drugače. Tako se ne bomo premaknili nikamor, je v Odmevih poudarila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

13

Marcel Žižek: Ljudje ne težijo k resnici, ljudje bežijo od resnice

Desni populizem je levici ukradel revolucijo z vdorom v ameriški kongres, saj so sanje vseh levičarjev, da zbrano ljudstvo vdre na sedež oblasti, je v pogovoru z Marcelom Štefančičem dejal filozof Slavoj Žižek.

47

Podkast Srce bije za posel "Bitcoin je tik pred tem, da postane svetovno znana surovina"

"Evropski kriptosvet bo kmalu reguliran," v podkastu Srce bije za posel predvideva generalni direktor platforme za upravljanje kriptopremoženja Iconomi Peter Curk.

9

ZDA Policija aretirala več deset protestnikov na univerzah Yale in New York

Študenti univerz Yale v Connecticutu in New York na Manhattnu so v znak protesta proti vojni v Gazi šotorili na kampusih. Policija je aretirala več deset ljudi, univerza Columbia v New Yorku je zaradi protestov odpovedala predavanja v živo.

Novice

Slovenija Premier Golob bo skušal z delodajalci in sindikati obuditi socialni dialog

Na pobudo premierja Roberta Goloba se bodo sestali predstavniki sindikatov, delodajalcev in vlade, ki sodelujejo v Ekonomsko-socialnem svetu (ESS). Namen srečanja ob 30. obletnici ustanovitve ESS-ja je predvsem želja po obuditvi socialnega dialoga.

3

DZ Ob obravnavi novega energetskega zakona bo predvidoma v ospredju razprava o omejevanju plina

DZ bo obravnaval predlog novega energetskega zakona. Potem ko je vlada na matičnem odboru umaknila predlagano prepoved kurilnih naprav na lesno biomaso v novogradnjah v strnjenih naseljih, bo največ pozornosti verjetno namenjene omejitvam uporabe plina.

1

Evropske volitve Svoboda potrdila kandidate za evropske poslance, na vrhu liste Irena Joveva

Svojo kandidatno listo za evropske volitve je popoldne dokončno potrdila tudi največja vladna stranka Gibanje Svoboda. Nosilka liste bo evropska poslanka Irena Joveva. Aleksander Merlo, ki se ga je najprej omenjalo kot nosilca liste, sploh ne bo kandidat.

106

Šport

NHL-končnica Razigrani Edmonton s 7:4 nadigral Kralje

Tretjo pomlad zapored se Edmonton in Los Angeles merita v uvodnem krogu končnice za Stanleyjev pokal in na uvodni tekmi so Oilersi potrdili vlogo velikih favoritov. McDavid in druščina je nadigrala Kopitarjeve Kralje s 7:4, pri čemer so vodili 4:0 in 6:2.

3

Liga NBA Lakersi vodili vso tekmo, ob sireni pa Murray osrečil Denver

Denver je na drugi tekmi proti Los Angelesu povedel 0,1 sekunde pred koncem, ko je Jamal Murray zadel zmagoviti met za 101:99, s čimer so branilci naslova proti Jezernikom povedli z 2:0. Lakersi so vodili tudi že za 20 točk, a se je razigral Nikola Jokić.

28

Lestvica UCI Pogačar za las ubranil vodstvo, ki ga bo zdaj najbrž precej povečal

Tadej Pogačar je z zmago v Liegeu tudi uradno ohranil vodilno mesto na lestvici UCI. Prednost pred zasledovalci bo v prihodnjih tednih in mesecih najbrž le še povečal.

3

La liga Laporta bo zahteval ponovitev el clasica, če bodo analize pokazale, da je Yamal dosegel zadetek

Dan po grenkem porazu na el clasicu v Madridu so v Barceloni ogorčeni zaradi odločitve videosodnika, ki ni našel dokaza, da je žoga po strelu Lamina Yamala prečkala golovo črto. Predsednik Barcelone Joan Laporta je napovedal pritožbo.

72

Serie A Inter z zmago na mestnem derbiju osvojil jubilejni 20. "scudetto"

Nogometaši Interja so v velikem slogu osvojili jubilejni 20. "scudetto". V 33. krogu Serie A so na mestnem derbiju na San Siru premagali Milan z 2:1. Črno-modri imajo pet krogov pred koncem neulovljivih 17 točk naskoka.

10
Oglasno sporočilo

Zakaj je pametno investirati v podjetja, ki sledijo trajnostnim vidikom?

Z razcvetom trajnostnih praks se odpirajo nove priložnosti za vlagatelje, ki želijo finančni uspeh združiti z odgovornostjo do okolja in družbe. Zakaj je pametno vlagati v podjetja, ki so dobro pripravljena na izzive prihodnosti? Preberite v nadaljevanju.

Podelitev športnih nagrad Aitana Bonmati in Novak Đoković dobitnika nagrad laureus za športnika leta

Novak Đoković je na prestižni podelitvi nagrad laureus v Madridu prejel nagrado za športnika leta. Športnica leta je postala španska nogometašica in članica Barcelone Aitana Bonmati. Za ekipo leta je bila izbrana španska ženska nogometna reprezentanca.

6
Več

Kultura

Gledamo Državljanska vojna

V letu predsedniških volitev v ZDA bi od distopičnega filma z naslovom Državljanska vojna verjetno pričakovali namerno karikiran portret polarizirane ameriške družbe, ki prerokuje padec demokracije. Na srečo je Alex Garland ubral težjo pot.

27

Glasba Na svetovni dan Zemlje je narava uradno sprejeta kot glasbenica

Glasbeniki lahko zdaj naravo navedejo kot soizvajalca v pesmih, v katerih so uporabljeni zvoki narave, in namenijo del dobička v okoljevarstvene namene. "Nenadoma se je narava prikradla v umetnost," pravi Brian Eno, sodelavec pri pobudi Sounds Right.

1

Oder Ruski gledališčnici, obtoženi terorizma, kljub protestu strokovnjakov in javnosti ostajata v priporu

Skoraj leto dni po aretaciji režiserka Evgenije Berkovič in dramaturginja Svetlane Petrijčuk ostajata v priporu. Oblasti se trudijo dokazati, da sta upravičevali terorizem, a ker se opirajo na trditve psevdoznanstvenikov, jih sodišče ne upošteva.

2
Več

Zabava in slog

Moda Kolumbijski oblikovalki prestižnih torbic zapor zaradi tihotapljenja izdelkov iz kože plazilcev

Kolumbijska oblikovalka dragih torbic Nancy Gonzalez je priznala, da je v Združene države Amerike tihotapila svoje izdelke, narejene iz kože kajmanov in pitonov, torej zaščitenih živalskih vrst. Obsojena je na 18 mesecev zapora.

1

Trajnostna pobuda Iz odpadnih pločevink z gor nameravajo ustvariti tri bivake

V okviru projekta Gorski bivaki za bele vrhove bodo pobudniki na 14 lokacijah slovenskih gorskih sestopov zbirali odvržene pločevinke in jih predelali v uporabni aluminij. Tega bodo uporabili za izdelavo treh novih bivakov, ki bodo zaživeli leta 2025.

2

Avtomobilnost Razstavili smo blagi hibrid

Kaj je blagi hibrid, ki ga označujemo z oznako MHEV? Koliko električne vožnje zmore ta hibrid? Kje je elektromotor, kako velik in zmogljiv je? Na ta vprašanja je za Avtomobilnost na primeru peugeota 208 odgovoril tehnični inštruktor Stojan Renčelj.

Reportaža Raiven razprodano Linhartovo dvorano popeljala na popotovanje po svoji desetletni karieri

Pred odhodom na Evrovizijo se je Raiven v Cankarjevem domu posvetila evoluciji svoje pestre desetletne glasbene kariere. Z uspešnim žongliranjem med akustičnimi in prvotnimi različicami pesmi se je sprehodila čez tri albume in požela stoječe ovacije.

35

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

12
Oglasno sporočilo

Vsem najljubša embalaža – Podravka s konzervami uresničuje trajnostne cilje

V konzervah so na voljo nekateri od najbolj priljubljenih izdelkov podjetja Podravka, stoodstotna reciklabilnost pa je samo ena od številnih prednosti, ki jih takšna embalaža prinaša.

Znani Norveški kralj Harald V. bo zaradi starosti in bolezni omejil uradne dolžnosti

Z norveškega dvora so sporočili, da bo najstarejši živeči evropski monarh zaradi starosti in po nedavni bolezni prilagodil svoj program in tako trajno zmanjšal število uradnih dejavnosti.

3
Več

Uredniški izbor

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

13

Simpozij Razstavljanje na Slovenskem Od narodotvornih fotografij podeželja do upodobitev NOB-ja: Kaj nas uči zgodovina razstavljanja

Proučevanje zgodovine razstavljanja na Slovenskem se zdi morda ozko področje, ki zanima le strokovnjake. Pa vendar nam pokaže marsikaj zanimivega: med drugim to, kako je bila umetnost večkrat, kot bi si mislili, polje ideološkega in političnega diskurza.

1

Jeroen Olyslaegers v Ljubljani "Zanamci nas bodo delili na tri skupine: upornike, kolaborante in tiste, ki so nemo stali ob strani"

"Vprašanja o drugi svetovni vojni si zastavljamo, ker na intuitivni ravni razumemo, da je šlo v moralnem pogledu nekaj hudo narobe," verjame Jeroen Olyslaegers, avtor zgodovinskega romana Wil. V njem načne tabutemo kolaboracije s sovražnikom v času vojne.

20

Intervju Deena Abdelwahed: Današnja mladina mora spoznati, da v njihovem domačem okolju obstaja alternativa

"Nočem vzpostavljati novih alternativ, ampak hočem ustvarjati svojo vrsto sodobne arabske glasbe za ljudi, ki jih dolgočasi glasba, kakršno najdejo na vsakem koraku," pravi Deena Abdelwahed, eno najvidnejših imen sodobne elektronske glasbe.

3
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103

Eugenija Carl Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča?

Naša novinarska kolegica Irena Ulčar Cvelbar je včeraj razkrila, da naj bi prvi mož Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič na zaslišanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo govoril o vsebini sodbe, ki ne obstaja.

7

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: "Jezus 'ma vas rad!"

Danes pa nekaj o zapletenem, a čudovitem svetu verskih običajev in verovanj. O religiji, skratka …

9
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov