Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Seja Sveta RTV Slovenija

Pokojninska reforma Vlada sprejela izhodišča za pokojninsko reformo. Ta ne predvideva daljše delovne dobe.

Zaveza celotne koalicije je, da je 40 let dela dovolj. To lahko rečem že danes, 100-odstotno bo tako, tudi ko reformo končamo, je o pokojninski reformi dejal minister za delo Luka Mesec. Upokojitvena starost pa bo stvar diskusije s socialnimi partnerji.

88

Izredna seja DZ-ja Izvedbi referendumov skupaj z evropskimi volitvami se obeta podpora

Posvetovalni referendumi o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o uporabi konoplje bodo, kot kaže, potekali 9. junija, hkrati z evropskimi volitvami. Poleg poslancev Svobode bodo namreč datum podprli tudi v Levici.

119

Očitki Uranič: NSi je zlorabil Knovs. Žakelj: Gre za zlonamerno podtikanje.

Član komisije DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) iz Svobode Teodor Uranič je na predsednika Knovsa Janeza Žaklja (NSi) naslovil zahtevo za pojasnila glede očitkov zlorabe komisije ob nadzoru na policiji po aferi Dars v medijih.

9

Slovenija Vučić: Ne ve se, kdo je odvratnejši, Slovenci ali kdo drug. Golob: Izrazi spominjajo na druge čase.

Slovensko zunanje ministrstvo je odpravnika poslov na srbskem veleposlaništvu v Ljubljani poklicalo na zagovor. Razlog so izjave srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po zasedanju Varnostnega sveta ZN-a o Kosovu.

168

Ocena serije Baby Reindeer: resnična zgodba o obsedenosti in zalezovanju

"Če tvoje življenje ni vredno tega imena, ti ga lahko sploh kdo uniči?," se sprašuje Donny Dunn, faliran komik, ki z morbidno fascinacijo opazuje, kako obsedena zalezovalka pronica v vse pore njegovega življenja. "Zakaj sem kar pustil, da se to dogaja?"

Novice

Zdravje 100 dni stavke sindikata Fides. Povh: To je številka, ki nam ni v čast. Nismo mi krivi za to.

Mladi zdravniki celo grozijo z množičnim odhodom oziroma odpovedjo delovnih razmerij in mislim da je to resna grožnja vladi, je na predstavitvi skupne izjave o stanju v slovenskem zdravstvu dejal predsednik Fidesa Damjan Povh. Stavka traja že 100 dni.

115

Bližnji vzhod EU pozval k ponovnemu financiranju UNRWA-ja. Nemčija obnovila sodelovanje z agencijo.

Evropska unija je pozvala k ponovnemu financiranju Agencije ZN-a za pomoč Palestincem (UNRWA). Po objavi neodvisnega poročila, ki ni potrdilo izraelskih obtožb o vpletenosti v napade 7. oktobra, je sodelovanje z agencijo obnovila tudi Nemčija.

2

Gospodarstvo Nemški sklad Katera želi prevzeti Namo

Nemški sklad zasebnega kapitala Katera Beteiligungs-Verwaltungsgesellschaft je objavil namero za prevzem družbe Nama in namerava dati ponudbo za prevzem vseh njenih 953.795 delnic.

18

Šport

SP v hokeju Drozg: Na svetovno prvenstvo gremo po pet zmag

Slovenski hokejisti odštevajo dneve do začetka SP-ja divizije I v Bolzanu, v nedeljo ob 12.30 se bodo srečali z Južno Korejo. Prenosi vseh tekem risov bodo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

10

Odbojka "Do konca. Za klub, za Maribor, za vzor vsem!"

"Moja odgovornost je bila, da se 2. tekma ni končala po željah, saj sem imela priložnost unovčiti zmagovito točko, zato sem bila zelo razočarana. To me je še dodatno motiviralo, da se oddolžim tako sebi kot ekipi," je po zmagi v Kamniku dejala Iza Mlakar.

5

Polfinale pokala Beltinci z navijaškim avtobusom v Novi Gorici po zgodovinski finale

Drugoligaški dvoboj med Gorico in Beltinci Klimo Tratnjek bo drevi ob 20.00 odprl polfinale Pokala Pivovarna Union. V četrtek ob isti uri se bosta za finalno vstopnico pomerila še prvoligaša Mura in Rogaška.

15

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

26

Po zmagi v LA-ju Dončić ponosen na igro v obrambi

Obramba. To je ključna beseda, ki je zaznamovala drugo tekmo končnice med LA Clippersi in Dallasom, na kateri so Mavsi zmagali s 96:93, prevzeli prednost domačega igrišča in zdaj lahko optimistično pričakujejo nadaljevanje serije pred svojimi navijači.

78
Oglasno sporočilo

Zakaj je pametno investirati v podjetja, ki sledijo trajnostnim vidikom?

Z razcvetom trajnostnih praks se odpirajo nove priložnosti za vlagatelje, ki želijo finančni uspeh združiti z odgovornostjo do okolja in družbe. Zakaj je pametno vlagati v podjetja, ki so dobro pripravljena na izzive prihodnosti? Preberite v nadaljevanju.

Liga NBA Dallas z odlično obrambno predstavo odnesel veliko zmago iz Los Angelesa

V obrambni bitki, ki je spominjala na devetdeseta leta v Ligi NBA, so košarkarji Dallasa odlično odigrali končnico v Los Angelesu, premagali Clipperse s 96:93 in izid v zmagah v uvodnem krogu končnice na Zahodu izenačili na 1:1.

328
Več

Kultura

Dediščina Trst 19. stoletja, mesto z več kot 300 društvi, simboli meščanskega življenja

V mestu je obstajalo več kot 300 društev, ki so bistveno zaznamovala družbeno in družabno življenje ter utrjevala sloves Trsta kot meščanskega mesta par excellence. Ta vidik tržaške zgodovine bo v nocojšnji oddaji Profil razčlenila Daša Ličen.

12

Dediščina Novo življenje za hišo Josipa Pelikana, fotografskega kronista Celja

V Celju bo v četrtek vrata uradno odprla obnovljena Fotohiša Pelikan. Obiskovalci si bodo lahko v avtentičnem okolju ogledali zgodovino fotografske dediščine 20. stoletja.

Film in TV Častno srce Sarajeva letos palestinskemu režiserju Elii Suleimanu

Elia Suleiman bo prejel letošnje častno srce Sarajeva, ki ga podeljujejo na Sarajevskem filmskem festivalu. Nagradili ga bodo za izjemen prispevek k filmski umetnosti ter v sklopu programa Posvečeno prikazali še retrospektivo njegovih izbranih filmov.

Več

Zabava in slog

Poseben podvig 25 milj, 25 vin: Britanec med Londonskim maratonom degustiral vino

Vinski poznavalec je med Londonskim maratonom po vsaki milji poskusil drugačno žlahtno kapljico in poskušal ugotoviti letnik, grozdje in proizvajalca 25 vin. Zmotil se je le štirikrat, s podvigom pa je v dobrodelne namene zbral več kot 14.000 funtov.

1

Znani Fotograf zaradi "čustvenega in fizičnega trpljenja" toži Megan Thee Stallion

Nekdanji fotograf Megan Thee Stallion v tožbi trdi, da je več let delal v sovražnem okolju, znašel naj bi se tudi v brezizhodni situaciji, ko je bil priča spolnemu odnosu raperke s še eno žensko. Zaradi domnevnega trpljenja zahteva odškodnino.

2

Novost Opčine in Reko povezal vlak

Slovenske železnice so vzpostavile novo neposredno vlakovno povezavo med Opčinami in Reko. Cilj tega je izboljšanje povezljivosti regij. Linija bo delovala do 30. septembra, za enosmerno vozovnico bo treba odšteti osem evrov.

17

Glasba Med novopečenimi imeni Dvorane slavnih rokenrola tudi Mary J. Blige, Cher in Ozzy Osbourne

Znano je, katere izmed februarskih nominirancev je doletela čast, da postanejo del Dvorane slavnih rokenrola. Letos so to Mary J. Blige, Cher, Ozzy Osbourne, Peter Frampton, Foreigner, A Tribe Called Quest, Kool & the Gang in Dave Matthews Band.

5

Swiftomanija Oboževalci so se zgrnili v londonski pub, ki naj bi ga v novem albumu omenjala Taylor Swift

Taylor Swift je eno izmed novih pesmi poimenovala The Black Dog. Swiftiji menijo, da gre za ime londonskega puba, kamor sta zahajala z nekdanjim fantom, Britancem Joejem Alwynom. Tako jih v lokalu, kjer zdaj strežejo tudi burger Swift, kar mrgoli.

8
Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Avtomobilnost Kje v Sloveniji lahko spimo v avtomobilu?

Nekateri pravijo, da je spanje v avtomobilu v Sloveniji prepovedano, drugi pa, da je to dovoljeno. Kdo ima prav? Oboji. Ampak, pri trditvah je treba biti natančen. V Avtomobilnosti smo preizkusili dacio jogger, ki ima posteljo in šotor.

38
Več

Uredniški izbor

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

144

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

13

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

14

Simpozij Razstavljanje na Slovenskem Od narodotvornih fotografij podeželja do upodobitev NOB-ja: Kaj nas uči zgodovina razstavljanja

Proučevanje zgodovine razstavljanja na Slovenskem se zdi morda ozko področje, ki zanima le strokovnjake. Pa vendar nam pokaže marsikaj zanimivega: med drugim to, kako je bila umetnost večkrat, kot bi si mislili, polje ideološkega in političnega diskurza.

1
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

2

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103

Eugenija Carl Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča?

Naša novinarska kolegica Irena Ulčar Cvelbar je včeraj razkrila, da naj bi prvi mož Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič na zaslišanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo govoril o vsebini sodbe, ki ne obstaja.

7
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov