Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Hišne preiskave V preiskavah glede Darsa osumljenih šest ljudi

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) izvajajo hišne preiskave na Darsu. Preiskava poteka pol leta po medijskem razkritju niza sumov nepravilnosti – od favoriziranja pri javnih razpisih do sumov podkupovanja in kartelnega dogovarjanja.

99

Obujanje socialnega dialoga Mesec: Izhodišča za pokojninsko reformo v sredo z "99-odstotno gotovostjo" na vladi

Na pobudo premierja Roberta Goloba so se sestali predstavniki sindikatov, delodajalcev in vlade, ki sodelujejo v Ekonomsko-socialnem svetu (ESS). Namen srečanja ob 30. obletnici ustanovitve ESS-ja je bil predvsem želja po obuditvi socialnega dialoga.

54

Slovenija Ustavno sodišče ob očitkih Jakliču predlaga dopolnitev zakona o ustavnem sodišču

Na ustavnem sodišču so v ponedeljek opravili neformalno razpravo o očitkih Klemnu Jakliču glede nezdružljivosti sodniške funkcije z dejavnostjo, ki jo je opravljal kot samostojni podjetnik. Ugotovili so, da nimajo pristojnosti za opredeljevanje o tem.

39

Okolje Zakaj imamo tako malo vetrnic in kam bi lahko postavili nove?

Slovenija je pri rabi vetrne energije med evropskimi državami popolnoma na repu. Manj vetrnic ima le Malta, ki nima nobene. Pogoji pri nas niso najboljši, a na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo nameravajo izkoristiti potencial, ki je na voljo.

255

Intervju Ponos bo v Parizu kar kipel iz rokometašic

"Da nas je Francija februarja tako 'razbila', je bilo morda celo pozitivno, saj nas je to prizemljilo, da smo se v mesecu in pol res dobro pripravile tako fizično kot psihično," pravi Amra Pandžić, ki je zelo zaslužna za preboj rokometašic na OI 2024.

5

Novice

DZ Ob obravnavi novega energetskega zakona bo predvidoma v ospredju razprava o omejevanju plina

DZ obravnava predlog novega energetskega zakona. Potem ko je vlada na matičnem odboru umaknila predlagano prepoved kurilnih naprav na lesno biomaso v novogradnjah v strnjenih naseljih, bo največ pozornosti verjetno namenjene omejitvam uporabe plina.

56

Nesreča na morju Najmanj pet prebežnikov umrlo pri poskusu prečkanja Rokavskega preliva

Nekaj ur potem, ko je britanski parlament potrdil zakon o premeščanju prosilcev za azil v Ruando, je pri poskusu prečkanja Rokavskega preliva iz Francije v Veliko Britanijo umrlo pet prebežnikov, med njimi sedemletna deklica. Rešili so 47 ljudi.

6

Oblačno s padavinami Zima se še ni poslovila: danes meja sneženja na nadmorski višini okoli 900 metrov

Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1000 m. Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo spuščala.

65

Šport

Tour 202 Miha Koncilija: Pogačar bo pred Girom aktivno počival

Koledar enodnevnih kolesarskih klasik na najvišji ravni je bolj kot ne končan. Zaključek na preizkušnji Liege–Bastogne–Liege je po dveh letih znova dobil Tadej Pogačar, ki se bo na začetku maja prvič podal na Dirko po Italiji.

5

Euro 2024 V Nemčiji tudi sodnik Slavko Vinčić s pomočniki

Evropska nogometna zveza Uefa je objavila seznam 19 glavnih sodnikov, ki bodo delili pravico na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem potekalo v Nemčiji. Na seznamu je tudi slovenski sodnik Slavko Vinčić.

8

Zimski športi Ilka Štuhec v novo sezono brez mame: "Prevelika razhajanja v pogledih"

V naslednjo smučarsko sezono se Ilka Štuhec podaja s prenovljeno ekipo, v kateri pa prvič ne bo njene mame. Darja Črnko se zaradi prevelikih razhajanj poslavlja od ekipe, v kateri je na hčerkini samostojni poti od leta 2009 opravljala vse vloge.

49

Rokomet Marku Bezjaku namesto 30-dnevne kar enoletna prepoved igranja

Marko Bezjak je bil zaradi incidenta na tekmi hrvaškega državnega prvenstva med Nexejem in Zagrebom kaznovan z 12 meseci prepovedi igranja, je sporočil disciplinski sodnik Hrvaške rokometne zveze, ki je prvotno kazen podaljšal kar za 11 mesecev.

28

Lestvica UCI Pogačar za las ubranil vodstvo, ki ga bo zdaj najbrž precej povečal

Tadej Pogačar je z zmago v Liegeu tudi uradno ohranil vodilno mesto na lestvici UCI. Prednost pred zasledovalci bo v prihodnjih tednih in mesecih najbrž le še povečal.

42
Oglasno sporočilo

5 mitov o vegetarijanstvu in veganstvu

Še pred nekaj leti sta vegetarijanstvo in veganstvo veljala za skrajni obliki prehranjevanja, ki človeka omejujeta pri izbiri živil, ga prikrajšata za okus mesa, pa tudi številne hranilne snovi.

Rokomet Zorman z udarno postavo proti Švici za SP

Slovenske rokometaše pred poletnimi olimpijskimi igrami čaka še en izziv. Kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, za kar morajo maja premagati Švico. V postavi Uroša Zormana upravičeno manjkata le Tilen Kodrin in Matej Gaber.

2
Več

Kultura

Knjige Znana deseterica v boju za kresnika. Med nominiranimi kar sedem avtoric.

Na svetovni dan knjige smo dobili prvi izbor nominirancev za nagrado kresnik. Nominirani so romani Laure Buzeti, Eve Mahkovic, Samante Hadžić Žavski, Anje Mugerli, Pie Prezelj, Janje Rakuš, Tereze Vuk, Borisa Kolarja, Blaža Kutina in Vlada Žabota.

7

Razstava v Celju Otto von Habsburg – evropski velikan, ki se je angažiral tudi za Slovenijo

"Če moraš ves čas živeti na tujem, potem to preprosto ni življenje. To drži, četudi se kot Evropejec nikjer v Evropi ne počutim zares tujca."

1

Ob svetovnem dnevu knjige "Knjiga je spodbudila zavest o tem, da imamo vsi ljudje enake pravice, tudi pravico do svobode"

Na današnji dan je v središču knjiga. Društvo slovenskih pisateljev na svetovni dan knjige pripravlja literarno branje, založba Sanje pa Noč knjige, v kateri skuša povezati bralce vseh generacij.

1
Več

Zabava in slog

Kulinarika Umrl je Mile Ćulibrk, oče kultne beograjske pleskavice, ki je svoj pečat pustil tudi v Ljubljani

V Beogradu je pri starosti 77 let umrl "kralj pleskavic" Mile Ćulibrk, ki je zaznamoval tudi Ljubljano, saj je dolga leta vodil znano ljubljansko gostišče Čad. Po izbrisu je moral Slovenijo zapustiti, nov dom si je poiskal v Beogradu.

1

64 km po kočevski divjini 885 pogumnežev na enem najekstremnejših pohodov

Pretekli konec tedna je bil kot nalašč za pohode, potekali so številni. Eden najekstremnejših – Pohod po medvedovih stopinjah na Kočevskem – je pritegnil 2572 pohodnikov. Med njimi jih je 885 premagalo daljšo, 64 km dolgo pot.

10

Ture avanture Vlaki Nemških železnic bodo kmalu ponujali "zasebne kupeje" za največ dve osebi

Nemške železnice načrtujejo temeljito prenovo svojega "voznega parka". Med novostmi, ki bodo kmalu na voljo na vlakih nemških železnic, poudarjajo t. i. kabine za crkljanje (ali opravljanje videoklicev) in digitalno rezervacijo sedeža.

5

RuPaul’s Drag Race Slavje v Tajvanu po zmagi kraljice preobleke Nymphie Wind v ameriškem resničnostnem šovu

Tajvan je zajelo pravo navdušenje: domača kraljica preobleke Nymphia Wind je namreč zmagala v ameriški resničnostni oddaji RuPaul’s Drag Race. Ob številnih čestitkah najbolj odmeva dejstvo, da ji je javno čestitala tudi predsednica Caj Ingven.

4

Moda Kolumbijski oblikovalki prestižnih torbic zapor zaradi tihotapljenja izdelkov iz kože plazilcev

Kolumbijska oblikovalka dragih torbic Nancy Gonzalez je priznala, da je v Združene države Amerike tihotapila svoje izdelke, narejene iz kože kajmanov in pitonov, torej zaščitenih živalskih vrst. Obsojena je na 18 mesecev zapora.

12
Oglasno sporočilo

Vsem najljubša embalaža – Podravka s konzervami uresničuje trajnostne cilje

V konzervah so na voljo nekateri od najbolj priljubljenih izdelkov podjetja Podravka, stoodstotna reciklabilnost pa je samo ena od številnih prednosti, ki jih takšna embalaža prinaša.

Trajnostna pobuda Iz odpadnih pločevink z gor nameravajo ustvariti tri bivake

V okviru projekta Gorski bivaki za bele vrhove bodo pobudniki na 14 lokacijah slovenskih gorskih sestopov zbirali odvržene pločevinke in jih predelali v uporabni aluminij. Tega bodo uporabili za izdelavo treh novih bivakov, ki bodo zaživeli leta 2025.

15
Več

Uredniški izbor

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

12

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

13

Simpozij Razstavljanje na Slovenskem Od narodotvornih fotografij podeželja do upodobitev NOB-ja: Kaj nas uči zgodovina razstavljanja

Proučevanje zgodovine razstavljanja na Slovenskem se zdi morda ozko področje, ki zanima le strokovnjake. Pa vendar nam pokaže marsikaj zanimivega: med drugim to, kako je bila umetnost večkrat, kot bi si mislili, polje ideološkega in političnega diskurza.

1

Jeroen Olyslaegers v Ljubljani "Zanamci nas bodo delili na tri skupine: upornike, kolaborante in tiste, ki so nemo stali ob strani"

"Vprašanja o drugi svetovni vojni si zastavljamo, ker na intuitivni ravni razumemo, da je šlo v moralnem pogledu nekaj hudo narobe," verjame Jeroen Olyslaegers, avtor zgodovinskega romana Wil. V njem načne tabutemo kolaboracije s sovražnikom v času vojne.

20
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103

Eugenija Carl Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča?

Naša novinarska kolegica Irena Ulčar Cvelbar je včeraj razkrila, da naj bi prvi mož Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič na zaslišanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo govoril o vsebini sodbe, ki ne obstaja.

7

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: "Jezus 'ma vas rad!"

Danes pa nekaj o zapletenem, a čudovitem svetu verskih običajev in verovanj. O religiji, skratka …

9
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov